4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Hırsızlar kamera dinlemiyor

Manisa’da Alaybey caddesi üzerinde bulunan market 4 kamera, alarm sistemi ve karşı caddedeki Zabıta Müdürlüğü’ne rağmen son bir ayda iki kez soyuldu.

Belediye Başkanı Bülent Kar seçim çalışmaları esnasında Alaybey Caddesi üzerindeki bir markete girerek işletmecilerin elini sıktı. Morali bozuk olan market sahibi ziyaretten birkaç saat önce marketinin soyulduğunu söyleyince Başkan Kar ve yanındakiler şaşkınlık yaşadı.

Market sahibi Yücel Aydın marketin 4 kamera alarm sistemiyle korunduğuna dikkat çekerek, “Buda yetmiyormuş gibi işyerimizin yan taraflarını demir korkuluklarla kapattık. Ancak son bir ayda ikinci kez işyerimize hırsızılar girip tekel mamulleri, kontur ve para kasasını alarak kaçmışlar. Sabah işyerini açtığımızda bu olayla karşılaştık. Yaklaşık 1 ay önce de işyerimize hırsızlar girmişti. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Her türlü güvenlik önlemini aldık. Kameraların kablolarını kesmişler. Alarmın çalışmasını önlemişler. Ayrıca karşı caddede Zabıta Müdürlüğü var. Orada sabaha kadar mesai var. Üstelik burası ana cadde. Hırsızlarla baş edemiyoruz. Artık yeter.”diyerek tepki gösterdi.

Geçen ay gerçekleşen hırsızlık olayının ardından yakalananların serbest kalmasına da anlam veremediklerini dile getiren Yücel Aydın, “Ne yapalım, biz mi hırsızları cezalandıralım. O an işyerinde olsak belki de birbirimizi öldürecektik. İşyerimize giren hırsızların ailelerini bulup konuştuk. Aileleri bize çaresiz olduklarını söylediler. Bu sorun artık sosyal bir problem haline geldi.”dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kar ise market sahibine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, güvenlik sistemini tekrar gözden geçirmesini önerdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 15:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?