7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Hırsızlar okullara dadandı

Manisa Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, bu yıl içerisinde okullardan yaklaşık 1 trilyon lira değerinde bilgisayar hırsızlığı yapıldığını açıkladı. 2004 yılı içerisinde toplam 12 ayrı hırsızlık olayının yaşandığını ve son 6 ay içerisinde Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi, Hazfa Sultan ve Karaoğlanlı ilköğretim okulları olmak üzere Manisa merkezde bilgisayarların çalındığını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Hasan Çzdemir, konuyla ilgili olarak Valilik makamı kanalıyla ilçe kaymakamlıklarına okullarda gerekli tedbirlerin arttırılması için çalışma yapılması konusunda resmi yazı yazıldığını belirtti.

İl genelinde bulunan 858 okulun bir an önce sigortalatılması için tüm okul müdürlüklerine bilgi verildiğini belirten Özdemir, okullarda, başta her türlü maddi zarara karşı sigorta yapılması, okulun maddi durumu iyi değilse okul aile birlikleri kanalıyla kermeslerin düzenlenerek gelirin sigorta için harcanması, hizmetli personel sayısı 3’ten fazla ise bir personelin gece bekçisi olarak görevlendirilmesi, okullarda birer odanın demir parmaklıklarla çevrilerek değerli eşyaların burada tutulması, TEDAŞ ile işbirliği içerisinde okul yakınındaki sokak aydınlatma lambalarının okul bahçelerini aydınlatacak şekilde düzenlenmesi, bu mümkün değilse okullardaki, karanlık bölgelerin mutlaka aydınlatılması, okul civarındaki halktan yardım istenmesi şeklinde tedbirlerin alınacağını sıraladı.

Hırsızlık olaylarına karşı özellikle okul çevrelerinde polisin emniyet tedbirlerinin arttırmasını isteyen Özdemir, Vali Orhan Işın’ın okul soygunları üzerinde titizlikle durduğunu ifade ederek, "Sayın Valimiz tüm İlçe kaymakamlıklarına alınması gereken tedbirler konusunda resmi yazı gönderdi. Bu konuda vatandaşlarımızın da daha duyarlı olması gerekiyor. Bu yıl neredeyse çalınan bilgisayarların toplamı kadar bilgisayar yerine koyabildik. Yani bilgisayar konusunda yerimizde sayıyoruz" dedi

Manisa
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 10:58:56
Güncelleme :2 Aralık 2004 Perşembe 17:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?