30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Hırsızları yakaladı ödülü kaptı

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, bir kuyumcu dükkanını soyan hırsızları takip ederek yakalayan polis memuru, Kaymakam Aykut Pekmez tarafından ödüllendirildi.

Olay, yaklaşık bir ay önce meydana geldi. Menderes Caddesi üzerinde bir kuyumcu dükkanına giren iki kişi, içeriden altın bilezikleri alarak uzaklaşmıştı. İzinli olduğu gün bu kişileri pazar yerinde farkeden polis memuru Oktay Kal, şüphelileri çaldıkları bileziklerle birlikte yakalamış ve ekip arkadaşlarına teslim etmişti.

Polis memuru Oktay Kal için bugün Kaymakamlık makamında yapılan haftalık asayiş toplantısında aynı zamanda ödül töreni düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürü Cemalettin Şahin ve Jandarma Komutanı Orhan Bozan'ın da hazır bulunduğu törende, Kaymakam Aykut Pekmez, polis memuru Oktay Kal'a bir plaket verdi, Manisa Valiliği'nden gönderilen takdirnameyi teslim etti. Kaymakam Pekmez, izinde olduğu sırada olayı fark edip hırsızları yakalayan Oktay Kal'a göstermiş olduğu başarılı çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Kuyumcudan çaldıkları 39 adet bilezik ile şüphelileri yakalayan 10 yıllık polis memuru Kal, hemen mesai arkadaşlarına haber vererek piyasa tutarı 22 bin YTL'yi bulan altınların sahibine teslim edilmesini sağlamıştı.

Oktay Kal, izinde olduğu sırada pazar yerini gezerken şüphelendiği iki kişiyi takip edip sarraftan çıktıklarını görünce hemen yakalayıp görevdeki arkadaşlarına teslim ettiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 19:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?