4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

'Hisarcıklıoğlu AKP'ye oy istedi'

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu eleştirerek "Manisa gibi bir ilde Sayın Bülent Arınç'a Türkiye'nin dördüncü adamı, dördüncü büyüğü demek, 'Kayseri'deki gibi birlikte olun' demek yanlış. Manisalılara AKP'yi destekleyin demekten başka bir şey değildir. Saygın bir sivil toplum kuruluşunun başkanı tarafsız olmalı" dedi.

Soylu, Manisa'da partililerle bir araya geldikten sonra şehir tutu atarak esnafı ziyaret etti. Seçim çalışmaları kapsamında Manisa'ya gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin Anemon Otel'de düzenlediği kahvaltılı programına katıldı. DP Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı, Manisa Belediye Başkan Adayı Atilla Efendioğlu, İl Başkanı Murat Ercoş, Merkez İlçe Başkanı Akif Özer ve partililer toplantıda hazır bulundu. Basın mensuplarıyla aynı masayı paylaşan DP Genel Başkanı Soylu, dün akşam Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın organize ettiği "Manisa el ele" kokteyline katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na eleştirilerde bulundu.

TOBB BAŞKANI TARAFSIZ OLMALI
Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Manisa'da AK Parti'ye oy istediğini iddia eden Süleyman Soylu, şunları söyledi: "TOBB Başkanı'nın verdiği demeçlerden ne olduğu anlaşılmıştır. Kendisi işgüzarlık yapmıştır. Saygın bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olarak TOBB'un gücünü hükümete alenen peşkeş çekmeye çalışmıştır. Bu çok yanlış. Manisa gibi bir ilde Sayın Arınç'a Türkiye'nin dördüncü adamı, dördüncü büyüğü demek, 'Kayseri'deki gibi birlikte olun' demek Manisalılara AKP'yi destekleyin demekten başka bir şey değildir."

Soylu, ekonomik krize tek söz söylemeyen, hükümete tek söz söylemeyen TOBB Başkanı'nın Manisa'ya gelerek hükümeti desteklemesinin, AKP formasını hiç endişe etmeden üstüne giymesini hiç şık bulmadığını söyledi.

Bunu bir TOBB Başkanı'na yakıştıramadığını anlatan Soylu, şöyle konuştu: "Her siyasal düşünceyi içinde barındıran bir kuruluşun başkanı tarafsız olmak zorundadır. Bu sözlerden şunu çıkarıyoruz. Acaba TOBB Başkanı'nın AKP desteğinde bazı endişeleri ve bir takım korkularımı var? Yoksa yıllardan beri beraber olduğu Ergenekon'da ismi geçen isimlerle ilişkilerinden dolayı endişeleri mi vardır?"

DÖRDÜNCÜ BÜYÜK NASIL OLUYOR
TOBB Başkanının, yerel seçimlere çok az bir süre kala AKP'ye kendini veya bir kurumu payende etme çabasında olduğunu anlatan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sen dördüncü büyüğü neye göre değerlendiriyorsun. Bir tehdit altındaysa açıklasın. TOBB Başkanısın, siyasete daldığın anda adamın kuyruğuna basarlar, hatta kuyruğunu keserler. Kendi bünyende istediğini yaparsın ancak siyasete daldığında kendi kurumunu rencide edersin. Ayrıca kurumu bağlayıcı söz söyleyemezsin. Böyle bir anlayışa sahip olamazsın, gelip burada AKP bayrağını sallayamazsın. Bunun hesabını sorarlar."

MANİSA'DA KAZANACAĞIZ
Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soylu, şunları söyledi: "Manisa için şunu çok rahat söyleyebilirim. Teşkilatımız her anlamda seçime çok iyi hazırlandı. Seçim kampanyasını çok iyi götürüyorlar. Bütün devlet imkanlarına rağmen hazineden yardım alan partilerle mücadele etmesine rağmen olağanüstü bir başarı gösteriyorlar. Manisa halkının teveccühünü DP'den yana kullanacağına inanıyorum. Hem Manisa merkezde iddialıyız hem de ilçelerde parti tarihinin son yıllarda kazandığı en büyük başarıyı elde ederek seçimlerden zaferle çıkacağız. Bu tabloyu Türkiye'nin her yerinde görüyorum. Kırat aradığı, özlediği bir anlayışla milletle buluşacaktır. 29 Mart akşamı Türkiye'nin alternatifi Demokrat Parti olacaktır."

DP Genel Başkanı Soylu, daha sonra seçim otobüsüyle şehir turu attı. Çarşı merkezinde otobüsten inen Soylu, Doğu Caddesi boyunca esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 13:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?