3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Hukukçulardan kan bağışı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın'nın da aralarında bulunduğu, hakimler, savcılar ve Adliye personeli Kızılay'a 26 ünite kan bağışı yaptı.

Akhisar Adliye Sarayı'nın 1. katında dün boyu kan bağışı yapıldı. Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktoru Turan Yaman nezaretinde sağlık görevlileri, gönüllü kan bağışı yapmak isteyen hukukçu ve Adliye personelinden kan aldı. Aralarında Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın'ın da buluduğu bir çok hukukçu ve personel kan bağışnda bulundu.

Dr. Turan Yaman, 18-65 yaş arası olan, önemli bir sağlık problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg.'ın üzerinde olan gönüllü kan bağışçısı aradıklarını ifade etti. Her sağlıklı insanın 3 ayda bir kan verebileceğini belirten Dr. Yaman, "Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8'i kadar kan vardır. Pratik olarak 5 ile 6 bin ml. olarak hesaplanır. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml. alıyoruz. En önemli dikkat çeken konu ise B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağ duyulu olmaya davet ediyorum ve bir gün unutmayalım ki bizim de bir kana ihtiyacımız olabilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 13:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?