3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Hurdacılar şehir dışına taşınıyor

Hurdacı esnafıyla görüşen Belediye Başkan Cengiz Ergün, “Hurdacılar 30 Haziran’dan sonra kent dışında olacak” dedi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentin öncelikli sorunlarından olan hurdacıların kent merkezi dışına taşınması konusunu görüşmek için hurdacı esnafı ve temsilcileriyle bir araya geldi, 30 Haziran tarihine kadar hurdacıların kesin olarak il dışındaki sitelerine taşınması konusunda görüş birliğine vardı.

Başkan Ergün vatandaşlardan ciddi şikâyetler geldiğine dikkat çekerek, “Kimse evinin altında önünde hurda yüklü kamyonların girip çıkmasını istemez. Bu iş şehir dışında yapılırsa daha iyi olur. Esnafımız mağdur olmasın diye ortak karar alındı süre verildi. Bu süre içerisinde herkes yeni yerine taşınacak ikinci kooperatif kurulması içinde çalışmalar hızlandırılacak” dedi.

Kent içerisinde yarattığı kötü görüntü ve çevre kirliliğini önlemek, vatandaşlardan hurdacı esnafı ile ilgili gelen şikâyetleri çözmek için bir süredir çalışma yapan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Hurdacılar Odası Başkanı İbrahim Taban ve Hurdacılar İşyeri Yapı Kooperatif Başkanı Şükrü Büyük’ünde katıldığı toplantıda hurdacı esnafı ile bir araya geldi. Akşam yemeğinde hurdacı esnafının belediye ile iş birliği yaparak yeni yerlerine taşınması konusu görüşüldü. Hurdacı esnafını temsil eden İbrahim Taban ve Şükrü Büyük, esnafa süre verilmesi halinde üzerlerine düşeni yerine getireceklerini, belediyenin gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyleyerek hurdacı esnafının kendi içinde sorunu çözdükten sonra belirtilen süre içerisinde taşınmanın gerçekleşeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şehir içinde kalan hurdacı esnafının iş yerlerinin çevre kirliliği ve kötü görüntü oluşturduğu yönünde vatandaşlardan ciddi şikayet alındığını hatırlattı, hurdacı esnafının il dışında yapılan yeni modern yerlerine taşınmaları halinde sorunun çözüleceğine dikkat çekti.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün şöyle konuştu; “Manisa Belediyesi ile hurdacı esnafı temsilcileriyle bir süredir görüşme halindeyiz. Kendilerinden il merkezinde çeşitli yerlerde ve mahalle aralarında işlerini yürüten hurdacıların taşınmasını istedik. Mahalle aralarında oluşan hoş olmayan görüntü Manisa’ya yakışmıyor. Bu görüntünün önlenmesi için hurdacı esnafının bir an önce kendilerine ait siteye taşınması gerekiyor. Şuan kullanılan hurdacı dükkanları ancak irtibat bürosu olarak kullanabilir bunun dışında kesinlikle hurda alım satımı ve taşınmasında kullanılmasına izin verilmeyecek. Hurdacıların mevcut kooperatifinde yer sıkıntısı da yeni kurulacak kooperatifle aşılabilir. Bu konuda belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. İkinci kooperatif kurulana kadar yer sıkıntısı yaşayan hurdacı esnafımızda geçici olarak yeni yerler kiralayarak sorunu çözebilir. Esnafımızdan ricamız 30 Haziran tarihine kadar yeni yerlerine taşınarak kent içindeki hurda ile ilgili her türlü çalışmayı sona erdirmeleri. Belirtilen tarihten sonra kesinlikle kent içinde hurdacı dükkanı kalmayacak. Kimse evinin altında önünde hurda yüklü kamyonların girip çıkmasını istemez. Bu iş şehir dışında yapılırsa daha iyi olur.”

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 16:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?