30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Hüseyin Özben bu kez seçimle geldi

Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda Hüseyin Özben tüm üyelerin oylarını alarak başkanlığa seçildi.

Kongre Türk Metal Sendikası’nın toplantı salonunda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı Türk Metal Sendikası Mali İşler Sekreteri Mehmet Soyipek’in yaptığı genel kurula Genel Başkan Yardımcısı İsmail Dursun, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Tanrısevsin ve yöneticilerin yanı sıra sendikaya bağlı çok sayıda üye katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özben, işçiler tarafında uzun süre alkışlandı. Konuşmasında genellikle ekonomik krizden bahseden Özben, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) konut kredilerinin geri ödenmemesi ile başlayan krizin giderek yayıldığına dikkat çekti.

KRİZ İSDİHDAMI TEHDİT EDİYOR

Amerika’da dev bankaların battığını, Avrupa’da borsalar çöktüğüne dikkat çeken Başkan Özben sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüketim harcamaları azalıyor. Buna bağlı olarak üretim de azalıp ekonomi durgunlaşıyor ve istihdamdaki duraklama da durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Türkiye’nin ihracatında Avrupa Birliği ülkeleri en büyük paya sahiptir. Bu nedenle Türkiye, AB’yi etkileyen bu krizden doğrudan etkilenecektir. Türkiye ihracat ile ithalat arasındaki dengeyi kuramamış, her 100 liralık ihracat için 80 liralık ithalat yapmaktadır. Bu nedenle cari açık sürekli büyümektedir. Oluşan cari açık ise yüksek faiz uygulaması ile gelen sıcak para ile kapatılıyor. Ancak bundan sonra borç bulmak daha da zorlaşacaktır. Bütün bu olumsuz gelişmelerin tedbiri olarak başta Amerika ve Avrupa ülkeleri finansal ve reel sektörü kurtarmak için bu güne kadar savundukları serbest piyasa ekonomisinin tersine fonlar oluşturup zor durumdaki sektörleri desteklemektedirler. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere de bu güne kadar IMF ve Dünya Bankası aracılığı ile özelleştirmeleri dayattılar ve özelleştirilen birçok kurum kapandı. Bütün bu olumsuzlukları görmezden gelerek krizin bizi etkilemeyeceğini zannedenler büyük bir aymazlık içindedirler.”

FELAKET OLABİLİR

Türkiye işsizlik, yoksulluk, sağlık, eğitim ve örgütlü yapıyı tehdit eden kayıt dışılık gibi sorunlarına çözüm bulamamışken, küresel krizi iyi analiz edip doğru teşhis ve tedavi uygulanmaması durumunda sonucun bir felakete dönüşebileceğine dikkat çeken Başkan Özben, “Türkiye dış politikada ABD’ye iç politikada ise AB’ye ve ekonomik olarak da IMF ve Dünya Bankası’na olan bağımlılığından kurtulmalıdır. Türkiye; Genel Başkanımız Sayın Mustafa Özbek’in yıllardır her ortamda söylediği gibi Avrasya’ya önem vermelidir. Çünkü bu coğrafya üretim için gerekli olan doğal kaynaklar bakımından çok zengin olup, tüketim açısından da önemli bir nüfusa sahiptir. Siyasilere bakarsanız “Milli gelir arttı, kalkınıyoruz, sorunlar çözülüyor”… Madem kalkınıyoruz, düne göre iyiyiz, neden haklarda geriye gidiş söz konusu?”diyerek sözlerini tamamladı.

İşçilerin tezahüratlarla alkışladığı Hüseyin Özben’in ardından Türk Metal Sendikası Mali İşler Sekreteri Mehmet Soyipek de bir konuşma yaptı. Daha sonra kısa süre önce göreve atanan yönetimin faaliyet raporu okunarak ibra edildi. Oylamanın ardından Başkan Hüseyin Özben tekrar kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yaptı.

Kongrede bugün doğum günü olan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek için alınan hediye Mali İşler Sekreteri Mehmet Soyipek’e teslim edildi.

Daha sonra geçilen seçimlerde bir süre önce genel merkez tarafından atanan Hüseyin Özben yönetimi bu kez 175 delegenin oyuyla sendika yönetimine seçildi. Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şubenin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Şube Başkanı Hüseyin Özben, Şube Sekreteri Arif Yılmaz, Şube Mali Sekreteri Turan Arı. Yönetim Kurulu Üyeleri: Selim Alpon, Ercan Dereli, Soner Ercan, Ali Ensoylu, Yasemin Aslan, Okan Kardaş.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 14:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?