30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Huzurevi sakinlerine göz taraması

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde huzurevinde bulunan 78 yaşlı vatandaşa özel bir hastane tarafından göz sağlığı taraması yapıldı. 

Huzurevindeki muayeneler sırasında yaşlıların özellikle ileri yaş nedeni ile oluşan göz hastalıkları dikkate alınarak geniş kapsamlı tarama yapıldı. Doç. Dr. Emin Kurt tarafından gerçekleştirilen göz taramasında rahatsızlık tespit edilen huzurevi sakinlerine gözlük ve ilaç tedavisi önerildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Emin Kurt, "Göz hastalıklarını önceden fark edebilmek özellikle karasu ve glokom olarak bilinen hastalıkları tespit ederek müdahale etme amacındayız. Yaş ilerlemesi ile birlikte göz rahatsızlıklarının ve görme bozukluklarının körlüğe dönüşmeden fark edilip tedavi yoluna gidilmesini hedefliyoruz." dedi. Turgutlu Huzurevi Müdürü Mehmet Atalay ise, "Sakinlerimizin göz sağlığı yönünde verdikleri anlamlı hizmetten ötürü hastane yetkilileri başta olmak üzere Doç. Dr. Emin Kurt'a teşekkür ederim. Hastalık tespit edilen yaşlılarımız tedavi için devlet ve üniversite hastanelerine yönlendirilecektir." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 17:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?