30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İçme suları incelemeye alındı

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın, Manisa'nın Akhisar ilçesinde içme suyunda arsenik oranının normalden yüksek olduğunu iddia etmesi üzerine belediye ile İlçe Sağlık Grup Başkanlığı suları incelemeye başladı. 

Akhisar Belediyesi ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nın oluşturduğu bir komisyon 14 mahalleden su numuneleri aldı. Çalışmanın, Akhisar Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlığı Teknisyeni Bülent Yıldırım, Akhisar Toplum Sağlığı Merkezi Laborant Koray Köse, Akhisar Belediyesi Su İşleri'nden Vedat Korkmaz tarafından yürütüldüğü bildirildi. 

Akhisar Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlığı Teknisyeni Bülent Yıldırım çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "Akhisar'ın 14 mahallesinden bakteorolejik şişelerde su numuneleri aldık. Bir tanede Seydiahmet Mahallesi su kuyularından arsenik ilgili ölçümü yapılması için su aldık. Su numunelerinde klor hepsinde 05 mg. ideal oranda çıktı. Bu su numuneleri kontrollerini eskiden ayda bir alıyorduk. Kırkağaç'ta yaşanan zehirlenme vakalarından sonra haftada bir almaya başladık. Şimdi Akhisar'ın suyunda 26 mg. arsenik olduğu açıklamalarından sonra her gün 14 mahalleden küçük şişelere bakteorolejik su numuneleri alıyoruz. Aldığımız su numunelerini İzmir Bölge Hıfzıssıhha Laboratuvarı'na bugün göndereceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:46:52
Güncelleme :30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?