3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

İGM'den okullara bakım ve onarım

Okulları ziyaret ederek eksikleri yerinde tespit eden ve ihtiyaçları karşılamaya çalışan İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız bugün de Şehitler İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in de aralarında bulunduğu bir çok ünlü simanın mezun olduğu Şehitler İlköğretim Okulu'nda inceleme yapan İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız'ın yanında Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Onaylı da yer aldı.

Okulun dış ve iç duvarlarındaki bakımsızlığın giderilmiş olup, okulun boyanmış halde öğrenime açılması gerektiğini ifade eden Başkan Yıldız, “Valiliğimize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu kadar yakın olan okulumuzun bu durumuna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Doğal olarak bu okulun bakımını yapmak bizim için görevdir gerekli bütün desteği vereceğiz.” dedi.

Okul Müdürü Hüseyin Akova'dan okul hakkında bilgi alan Başkan Yıldız, Şehitler İlköğretim Okulu'nun Manisa'nın en eski okullarında birisi olduğunu hatırlatarak, "Bu okul birçok devlet adamı ve vatanına milletine güzel hizmetler vermiş insanlar yetiştirmiş, yetiştirmeye de devam edecektir. Devlette devamlılığın esas olmasından dolayı devlete ve millete güzel hizmetler verecek evlatlarımızın yetişmesi için bu okulların eksiğinin ve sorunun olmaması gerekir. Bu bakımdan başta Şehitler İlköğretim Okulu olmak üzere bütün okullarımızın aynı kalitede olmasını istiyoruz. Birçok köy ve ilçede hatta merkezimizde okullarımızı gezdim. Eksiği olanları tamamlamak için azami çalışmalarda bulunuyoruz. Okulların boya ve badanasının renkli olması gerekir. Çünkü çocuklar evlerindeki renkliliği ve sıcaklığı eğitim gördüğü yerde yaşamalı. Okullar cıvıl cıvıl olmalı. Çocuklar okula severek ve koşarak gitmeli. Başarı o zaman gelir. Okulların eskisi gibi mat renklerden değil cıvıl cıvıl renklerden boyanmasını sağlamalıyız. Çocuklarımız okullarını evleri gibi görmeli. Evlerinde ki sıcaklığı hissetmeli. Birçok okulumuzdaki gibi bu okulunda boyanması gerekir. Bu konuda valiliğimiz ve milli eğitim müdürlüğümüz el ele vererek güzel hizmetler yapacağız.” şeklide konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 23:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?