3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

İki öğretmen Portekiz'e gidiyor

Manisa Demirci Kız Teknik ve Meslek Lisesinin 2008 yılında Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ve AB tarafından finansmanı sağlanan “Moda ve Sanat” isimli Comenius projesi kapsamında 2 öğretmen Portekiz’e gidiyor.

Öğretmeni Sezin Yüksel ve Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Rabia Bağçecikli 27 Mayıs 2009 tarihinde Portekiz’in Lizbon şehrine gidiyor. Projenin ilk toplantısı daha önce İtalya’da yapılmıştı. Proje ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Sezin Yüksel, “Projemiz kapsamında her ülke, kendi geçmişlerine ait yüzyıl kıyafetlerinden esinlenerek yapmış oldukları modern tasarımlar oluşturdu.

Lizbon’daki toplantıda da bu modern tasarımlar değerlendirilecek. Biz de Osmanlı dönemi kıyafet ve eserlerinden esinlenerek modern bir giysi tasarımı yaptık. Bir sonraki toplantı Şubat ayında Demirci’de gerçekleştirecek. Ülkemizdeki toplantıda Almanya’da yapılacak defilenin hazırlıkları yapılacak” dedi.

Öğretmenler Lizbon’da 4 gün boyunca çeşitli etkinlikler yaptıktan sonra 1 Haziran’da yurda dönecek.Okul Müdürü Vesile Ersönmez de yaptığı açıklamada, “Okulumuz tarafından gerçekleştirilen AB projeleri, öğretmenlerimizin mesleki gelişimine büyük katkı sağlamakta. AB ile müzakerelere devam eden ülkemizin tanıtımına için de olumlu etkileri olmaktadır. Bundan sonra da yeni AB projeleri hazırlamaya devam edeceğiz. Projelerin bütün masrafı AB ve Ulusal Ajans tarafından karşılanıyor. Bu proje kapsamında sonraki toplantılara okulumuz öğrencilerini de götüreceğiz. Halen de yeni AB projeleri hazırlama çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 17:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?