30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İl Genel Meclisi'nde gergin anlar

Bir aylık aranın ardından yapılan İl Genel Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında partililer arasında siyasi konularla ilgili tartışmalar yaşandı.


İl Genel Meclis Toplantısı Hayrullah Solmaz başkanlığında yapıldı. Toplantıda su konusu birinci gündem maddesi oldu. AK Parti İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Dursun Ali Yıldız, Manisa’nın kuraklık kriziyle karşı karşıya olduğunu, İl Genel Meclisi olarak harekete geçmeleri gerektiğini söyledi. İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz da susuzluğun ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, “Su kuyusunu kazan tüm köylere borusunu biz vereceğiz. Bu hizmeti 48 saatte ulaştıracağız. Bunun için gerekiyorsa Ankara’ya gidip para isteyeceğiz.”diye konuştu.


Toplantıda MHP’li bazı üyeler köylere döşenen parke taşlarının İl Genel Meclisi’nde alınan karardan farklı oranlarda uygulandığını, İl Genel Meclisi’nin onayladığı listeye bağlı kalınmasını istediler. Bunun üzerine İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, “Böyle bir şey söz konusu olmaz. Listeye göre ihaleler yapıldı. Bunlar sizin üçlü koalisyon dönemlerinde belki oluyordu.”diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine MHP’li diğer üyelerin yanı sıra DP ve CHP’li üyeler de tartışmalara katıldı. Siyasi polemiğe dönüşen tartışma İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz’ın hükümeti savunmasıyla daha da alevlendi. Zaman zaman MHP’li İdris Sürgit ile AK Partili Mustafa Çalık arasında da sert tartışmalar yaşandı.


Toplantı Başkan Hayrullah Solmaz’ın esperileriyle yatıştıktan sonra MHP’li İdris Sürgit söz alarak İl Genel Meclisi’nin ihtiyaç sahibi çocukları sünnet ettirmesini önerdi. İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, bu konuda Kimse Yok mu Derneğiyle yapılan işbirliği doğrultusunda 250 çocuğa sünnet elbisesi alındığını açıkladı. İdris Sürgit, “Bizim neden haberimiz yok?” diyerek sorunca Başkan Hayrullah Solmaz esprili bir şekilde “Başkan’ın haberi varsa Meclis’in de haberi vardır. Sen şimdi İdris Sürgit olarak diğer dünyada bir bakacaksın bilmediğin bir sürü sevap işlemişsin. İşte o sevaplar bunlar.”dedi. İl Genel Meclis üyelerinin zaman zaman kahkahaya boğulduğu toplantının sonunda Tarihi Hıdıroğlu Konağı’nın Manisa Evi olarak değerlendirilmesi için Manisa Belediyesi’ne geçici olarak devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 19:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?