30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İl Genel Meclisi'nden eğitim atağı

İl Genel Meclisi’nin 2009 yılı bütçesinde geçen yıl 5 milyon YTL olan eğitim ödeneğinin 14 milyon YTL’ye çıkarılması için taslak hazırlandı.


İl Genel Meclis toplantısında açıklamalarda bulunan başkan Hayrullah Solmaz 2009 yılında eğitim alanında atağa geçeceklerimi söyledi. Manisa’nın en önemli probleminin eğitim olduğuna dikkat çeken Solmaz, “Bütçemizin büyük bölümünü eğitime ayırmayı planlıyoruz. Yaklaşık 15 milyon YTL’lik bu ödenekle Manisa’da eğitim kalitesini yukarılara çekip, ilimizi en başarılı iller arasına yerleştirmeyi hedefliyoruz. Merkez, Akhisar, Soma ve biraz da Salihli’de ciddi sıkıntı yaşanıyor. Denizli’de Manisa’dakinden daha çok lise var. 2009 yılında bu okul açığını kapatarakher yerde tekli öğretim yapılmasını sağlayacağız.”diye konuştu.


EĞİTİM ÖDENEĞİ ÜÇ KAT ARTACAK
Bu yıl İl Genel Meclisi’nin öngördüğü Özel İdare bütçesi 55 milyon YTL olarak hesaplanıyor. Bu bütçeden eğitime 14,1 milyon YTL ayrılması için taslak hazırlandı. Geçen yıl 50 milyon YTL olan bütçeden eğitime 5,2 milyon YTL ödenek ayrılmıştı. Bütçe kesinleşirse eğitime ayrılan pay geçen yıla oranla yaklaşık 3 kat artmış olacak.
Toplantıda 44 yaşına basan Başkan Hayrullah Solmaz’ın doğum günü de kutlandı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 20:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?