3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

İl Özel İdare kaplıcayı devretti

Manisa Valiliği İl Özel İdaresi'nin mülkiyetindeki Soma Menteşe Kaplıcaları Soma Belediyesi'ne devredildi.

Soma Belediyesi devir karşılığında Zafer Mahallesi'nde 18 derslikli bir lise ve Anadolu Kız Meslek Lisesi'ne 12 derslikli ek bina yapacak.
Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Serdar Bulut, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene tarafından imzalanan protokol imza töreninde Manisa Milletvekili Dr. Mehmet Çerçi ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy da hazır bulundu.

Valilik makamında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Celalettin Güvenç, “Soma'daki kaplıcamızı belediyeye devrettik. Umuyoruz ki daha iyi işletir, daha nezih bir ortam sağlar. Belediyemiz Manisalıların ve Ege Bölgesi'ndeki vatandaşlarımıza iyi bir ortam sağlayıp, rahat edecek bir yer kurar diye ümit ediyorum. Buna karşılık eğitime katkı sağlamak amacıyla Sayın Başkan iki yıl içerisinde toplam 30 derslikli iki tane okul yaptıracak. Böylece işletilemeyen tesis daha aktif hale gelecek. Belediye de eğitime önemli bir katkıda bulunmuş olacak. İmzaladığımız protokolden sonra gerekli işlemlere hemen başlanılacak” dedi.


İmza töreninden sonra konuşan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de, Soma halkının iki defa kazandığını dile getirerek, “Soma imzalanan bu protokolle iki defa kazanacak, hem kaplıca hem de okul sahibi olacak. Bu kadar karlı bir proje” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 20:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?