30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İlaç vurgununda 5 gözaltı daha

Manisa'nın  Turgutlu İlçesi'nde, geçen mayıs ayında aralarında doktor, eczacı ve eczane çalışanlarının bulunduğu 3'ü kadın 12 kişinin, ‘Rüşvet’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Devleti zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık’ iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklandığı operasyon kapsamında, beş kişi daha gözaltına alındı.

Bilgisi dışında, bir eczane tarafından isminin Turgutlu Devlet Hastanesi'ndeki polikliniklerden birindeki hasta listesine ekletilerek, ilaç yazdırıldığını belirten bir kişi, Manisa Eczacılar Odası'na şikayette bulundu. Bunun üzerine Manisa Eczacılar Odası, Turgutlu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen polis ekipleri, yaptıkları soruşturma neticesinde, bazı eczanelerin daha önce kendilerinden ilaç alan hastaların sağlık karnesi fotokopilerini kullanarak, komisyon karşılığında doktorlara hayali reçeteler yazdırarak, haksız kazanç elde edip, devleti zarara uğrattıklarını belirledi. Geçen 3 Mayıs Cumartesi günü polis, düzenlediği operasyonla Turgutlu Devlet Hastanesi'nde görevli Ürolog S.P., Genel Cerrah N.T., Nöroloji Uzmanı M.S., pratisyen doktor A.Ş.T. ile eczacılar G.S., A.T., F.D.G., S.I., A.Ö., eczacı kalfaları S.Ö., Ö.İ. ve A.K.'yi gözaltına aldı. Zanlıların işyerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda kesilmiş ilaç kupürü, kupürleri kesilmiş ilaçlar, vatandaşlara ait sağlık karneleri, sağlık karnesi fotokopileri, hastalara ait heyet raporları ve reçeteler ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

Turgutlu Emniyet Müdürlüğü, savcılığın talebi doğrultusunda önceki gün de eczacı kalfası S.Y. (33), eczacı A.Ö. (29), Dr. L.O. (41), Dr. V.D., Dr. O.D. (40) gözaltına aldı. Zanlılar işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 15:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?