30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İlçe emniyet müdürlüğü törenle açıldı

Soma ilçesinde yardımsever vatandaşlar ve kurumların katkılarıyla 1 milyon 240 bin YTL'ye mal olan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası açıldı.

Açılış törenine 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, İsmail Bilen, Recai Berber, Soma Kaymakamı Mehmet Öklü, Kırkağaç Kaymakamı Aykut Pekmez, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ak Parti İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, çevre belde belediye başkanları ile Soma protokolü katıldı. TBMM Eski başkanı Bülent Arınç için Kırkağaç boğazında karşılama yapıldı.

Daha sonra İlçe Emniyet Binası önünde tören düzenlendi. Soma Belediyesi halk oyunları ekipleri kısa bir gösteri sundu. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş emniyet müdürlüğü binası ile ilgili bilgiler verdi. Soma Huzurlu yaşamı destekleme derneği ile İlçe Emniyet Müdürlüğünün yapmış olduğu protokol sonucu yapılan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası 1.5 yılda tamamlandı. İnşaat arsası 400 metrekare, kullanım alanı 2 bin 400 metrekare Bodrum kat nezarethane ve arşiv, zemin katı Polis merkez amirliği, 1.kat trafik tescil büro amirliği ve kafeterya, 2.Kat Asayiş büro amirliği, 3. Kat Emniyet Müdür odası ve bürolar, 4.kat çok maksatlı salon olarak düzenlendi. Binanın toplam 1 milyon 240 bin YTL. tutan maliyetin tamamı hayırsever vatandaşlar ve kurumların katkılarıyla karşılandı.

22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç bir konuşma yaptı. Bülent Arınç yaptığı konuşmada Soma halkının yardımseverliğinden bahsederek konuşmasına şöyle devam etti; "Polis teşkilatımızı biz çok seviyoruz. Halkımızda çok seviyor, halkımızla polis teşkilatımız arasında çok güzel bir sevgiye bağlılığa dayanan ilişki var. Can emniyetimizin, mal emniyetimizin, huzurumuzun, teminatı olarak polislerimizi görüyoruz. Onlar içimizden çıkan insanlar, canları pahasına halkımızın huzuru için mesai gözetmeksizin çalışıyorlar. Dinlenmeden, hatta izin yapmadan, hatta günleri birbirine ekleyerek çalışıyorlar, huzur ve asayiş için kendilerini feda ediyorlar. Onun için polislerimize ne yapsak azdır. Bakınız nerdeyse 1.5 trilyona çıkan bu hizmet binasına başta resmi bir dernek olarak onları kutluyorum. Yardım yapan kurum ve kuruluşları kutluyorum. El birliğiyle yardım yapılarak bu bina hizmete açıldı. Bu yardımlarınızın, elele vermenizin güzel bir örneği olmuştur. Eminimki Emniyet teşkilatımız olmasaydı bu kadar geniş katılımlı bir yardımlaşmayı göremezdik. Bu polisimize duyulan güvenin sembolüdür. Bizde onlara her türlü imkanları hazırlayacağız. Son günlerde Mobese sistemi suçluların yakalanmasında takibinde önlenmesinde çok önemli bir hizmet oldu. Henüz Manisa'da buna kavuşmuş değil. Ama Türkiye bütün il ve ilçeleriyle Mobese sistemine geçmek zorunda. İnanıyorumki bu konuda da bir atak başlatıldığında Soma'mız geri kalmayacaktır.

İki gün evvel TBMM'den bir kanun geçti. Çarşı ve mahalle bekçilerinin yardımcı hizmet sınıfından genel idare sınıfına alınmasıdır. Bomba imha ekibinde çalışan polislerimizin ek göstergeleri arttırılmıştır. Bütün bunlarla aslında şunu yapmak istiyoruz. Emniyet teşkilatımızda başındaki Emniyet Müdüründen polis memuru olarak çalışan arkadaşlarımızın özlük haklarını maaşlarını yükseltmek istiyoruz. Bunu herkes gönlünden geçiriyor, umarım en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Mesai mevhumu tanımadan 24 saat gözünü kırpmadan çalışan ama karşılığını bulamayan polislerimizin maddi sıkıntı içerisinde olduğunu hatta zaman zaman bu sıkıntıların çok üzücü olaylarla karşımıza çıktığını da biliyoruz" dedi. Törende Emniyet Binası yapımına katkıda bulunan işadamlarına ve kurum temsilcilerine plaketleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 11:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?