3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

İlge köprüsü yeniden ulaşıma açılacak

Manisa'nın Selendi ilçesinde üç ilçe, bir belde ve çevre köyleri birbirine bağlayan, 28 yıldır kullanılamaz durumdaki İlge Çayı köprüsünün onarılarak ulaşıma açılması için girişimler başlatıldı.

Selendi, Demirci, Köprübaşı ilçeleri ve Borlu beldesi ile çevre köylere ulaşımı sağlayan İlge Çayı Köprüsü, yapıldıktan 7 yıl sonra 1980'de selde zarar görüp kullanılamaz hale gelmiş, zamanla yıpranmaya devam eden, direkleri kırılan ve üzerinde derin çukurlar oluşan 50 metre uzunluğundaki köprü bir süre sonra Özel İdare tarafından araç trafiğine kapatılmıştı. Ancak yasağa rağmen köprü, başra resmi araçlar olmak üzere bölge halkı tarafından zorunlu olarak kullanılmaya devam etti.

Bölgedeki ulaşım için büyük önem taşıyan köprü, Vali Celalettin Güvenç'in Selendi ilçesine yaptığı ziyarette kendisine iletildi. Vali Güvenç, Kaymakam Vekili İbrahim Gencer'in makamında köprünün son durumu hakkında İl Özel İdare Müdürü Serdar Bulut'tan bilgi aldı. Bulut, bir hafta önce yağan yağmurlarla köprü ayaklarının daha da zarar gördüğünü ve yıkılma ihtimaline karşı tamamen ulaşıma kapatıldığını belirtti.

Vali Güvenç köprünün onarılarak tekrar ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürü Serdar Bulut ve Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun'a talimat verdi. Güvenç, köprünün yerinde incelenmesini ve gerekli her türlü çalışmanın yapılmasını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 13:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?