30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İlk hacı kafilesi uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel şirketlerin organizasyonuyla Salihli ilçesinden kutsal topraklara giderek hac görevini yerine getirecek olan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı.

Salihli ilçesinden kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi için Karaman Cami'inde tören düzenlendi. Toplam 38 kişinin yer aldığı ilk hac kafilesini uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı. Genci yaşlısı yüzlerce hacı adayı, mübarek topraklara gitmenin verdiği mutluluk ve yakınlarından ayrılacak olmanın hüznüyle zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Salihli İlçe Müftü Vekili Bilal Ayaz'ın da yer aldığı uğurlama töreninde Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Törende konuşan Ayaz, “Çıkacağınız bu mübarek yolculuğu sağlık esenlik içinde tamamlamanızı ve makbul bir şekilde hac yapmış olarak memleketimize, ülkemize, sevdiklerinize dönmenizi cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Hac bir ibadet hadisesidir. Niyet ettiğimiz andan başlayıp evimize dönene kadar her anını ibadet içinde geçirdiğimiz, şartlarına riayet ederek hac yaparsak orada geçirdiğimiz uzun sürece hep ibadet anı yaşadığımız ve o şekilde sevabını cenabı hakkın bizlere lütfedeceği bir büyük nasiptir "dedi. Ayaz ayrıca bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ile 82, özel şirketler aracılığı ile de 60 olmak üzere çeşitli dönemlerde Salihli'den toplam 142 kişinin hacca gideceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:06:58
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 19:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?