3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

İlköğretim öğrencileri rekor kırdı

Manisa'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında konser vermek üzere 23 ilköğretim okulundan bin 26 öğrencinin seçilmesiyle koro oluşturuldu.

Koronun, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek amacıyla yaptığı prova noter tarafından tasdik edildi.


23 ilköğretim okulundan katılan bin 26 öğrenci, üç ay boyunca İzmir stüdyolarında profesyonel biçimde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sunulacak konsere hazırlandı. 28 müzik öğretmeninin eşlik ettiği öğrenciler, 23 Nisan, Gençlik Marşı, Sevgi Çiçekleri ve Bayrağım isimli şarkıların yanı sıra finalde de 10. Yıl Marşı'nı seslendirmeye hazırlanıyor. Tüm bu hazırlıklar 8 Eylül sentetik çim saha üzerinde sürdü. Milli Eğitim Şube Müdürü Reşat Palaz da bu koronun rekor sayıda kişiden oluştuğunu iddia ederek koroyu Manisa 2. Noterliğine tasdik edilmesi için başvuruda bulundu.

Noter Başkatibi Mesut Kırca, Reşat Palaz önderliğinde koronun prova çalışmalarını sürdürdüğü 8 Eylül sahasına geldi. Burada tüm öğrenciler sistemli biçimde sıralara dizildi ve hedeflenen bin 26 rakamına ulaşılması için sayım başladı. Noter adına gelen baş katip Mesut Kırca elindeki isim ve okul listesinden hareket ederek stadyumdaki tüm koro bireylerini tek tek saydı. Bir buçuk saat süren sayım sonunda ortaya yedekleri ile birlikte bin 30 rakamı çıktı. Bu rakamın Guinness Rekorlar Kitabı'na gerekli başvuru için yeterli olduğunun açıklanması ile birlikte stadyumda koroyu oluşturan onlarca ilköğretim öğrencisi şapkalarını havaya atarak bu sevinci kutladı. Bin 26 kişilik koro 2. Noter Başkatibi Mesut Kırca gözetiminde 23 Nisan, Gençlik Marşı, Sevgi Çiçekleri ve Bayrağım isimli şarkıların yanı sıra 10.Yıl Marşı'nı seslendirdi.


Başkatip Kırca, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koronun sayısal rakamları için notere başvurduğunu belirterek şöyle konuştu: "23 Nisan Bayramı'nda Manisalıların huzuruna çıkacak olan bu koronun Türkiye'nin en büyük korosu olduğunu tespit ettirmek istediler. Biz de bu istek üzerine buraya sayım işlemini yapmaya geldik. Sayım sonunda gördük ki bin 26 üzerinde yani bin 31 kişi var. Biz de bunu tutanağa döküp tescillendirdik."

Milli Eğitim Kültür Şube Müdürü Reşat Palaz ise, koro fikrinin Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy'dan çıktığını belirterek şunları söyledi: "Projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadık. Koronun söyleyeceği şarkıları İzmir'de profesyonel bir stüdyo ortamında seslendirildi. Bu CD çoğaltılarak 23 ilköğretim müzik öğretmenine dağıtıldı. Üç aylık bir çalışmanın ürünü olarak ortaya bin 26 kişilik dev bir koro çıktı. Biz de müdürlük olarak bunu ileride Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruda bulunmak üzere noter tarafından tescillendirdik. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için ayrıca yapacağımız başvuru için ciddi bir kaynak gerekiyor ama bu sorunu da sanırım özel idare aracılığı ile aşabiliriz."
Bin 26 kişilik dev öğrenci korosu, hava muhalefeti nedeniyle cumartesi gününe alınan 23 Nisan kutlamalarında konser verecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?