30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İlköğretim Okulu'nda kene paniği

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Özpınar İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki çam ve selvi ağaçları üzerinde yüzlerce kene olduğu farkedildi. Öğrencilerin uzak tutulduğu bahçede ilaçlama çalışmaları başlatıldı. 

Okul bahçesindeki ağaçların gövdelerinde kene bulunduğunun farkedilmesi üzerine okul idaresi İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Bunun üzerine okula gelen görevliler bahçedeki ağaçları ilaçladı. 

Sarıgöl İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ahmet Yıldırım yaptığı açıklamada, "Kış ayları bu tür haşerelerin kuluçka dönemidir. Yarı gövdelerine kadar badanaları yapılan ağaçların gövdesinde kuluçkaya yatan kene burada ürer. Keneler, ağaçla yapılan badana arasında kendilerini kış soğuklarından korur. Okul yetkililerine ilaçlama yapmaları için gerekli ilaçları verdik. Bu ilaçlama ile keneler yok olmadığı zaman ikinci ilaçlama yapılması gerekir çünkü kenelerin gerçek yuvalarının bulunması lazım" dedi. 

Veteriner Hekim Ahmet Yıldırım, kenelerden insanlara uyuz, anemi ve piyemi hastalıklarının bulaştığını belirterek "İlaçlama tamamlanana kadar çocuklar bu ağaçlardan uzak tutulmalıdır." 

Öte yandan öğretmenler de çocuklara kenelerin bulunduğu çok sayıdaki ağaçtan uzak durmaları için uyarılarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 17:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?