9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

İlkokul mezunlarına ehliyet yolu

AKP Manisa Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın girişimiyle ilkokul mezunlarının da sürücü belgesi alabilmesinin yolunun açılacağı müjdesini verdi. 

Türkiye'de yaklaşık 1.5 yıl önce sürücü belgesi almaları engellenen ilkokul mezunlarının mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Manisa'daki sürücü kursları sahipleri, bir süre önce Manisa'yı ziyareti sırasında TBMM Başkanı Bülent Arınç'a konuyu aktarmış ve söz konusu engelin kaldırılması konusunda talepte bulunmuşlardı. 

Konuyla ilgili sevindirici gelişmeler yaşandığını ifade eden AKP Manisa Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bugün binlerce ilkokul mezunu vatandaşımızı ve yine binlerce sürücü kursu işletmecisi arkadaşımızı ilgilendiren ve uzun zamandan beri takip ettiğimiz bir konuda önemli bir adım atılıyor. 

Bilindiği gibi ilkokul mezunları sürücü belgesi alamıyor ve bu da ciddi sıkıntılara sebebiyet veriyordu. Artık iş bulmanın zorlaştığı bir süreçte, bir de ilkokul mezunlarının ehliyet alamaması vatandaşlarımızı daha da üzmekteydi. Bunun üzerine harekete geçen parti teşkilatlarımızla, milletvekillerimize bu sıkıntıları ilettik. Bunun neticesinde de bizlerin gayretleri ve TBMM Başkanımız Sayın Bülent Arınç'ın üstün çaba ve gayretleri ile ilkokul mezunlarının, önceden olduğu gibi sürücü ehliyeti alabilmesinin yolunu açan teklifin Meclis Komisyonu'ndan geçtiğini öğrendik. 

Nasip olursa, önümüzdeki hafta içerisinde de konu Meclis'te kabul edilecek ve böylece artık ilkokul mezunları da sürücü belgesi alabilecek. Bu müjdeli haberi, bekleyen binlerce ilkokul mezunu arkadaşımıza ve yüzlerce sürücü kursu çalıştıran vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Ben, kendilerine hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 19:24:03
Güncelleme :31 Mayıs 2006 Çarşamba 19:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gürcan soylu IP: 88.233.232.xxx Tarih : 20.09.2008 00:12:41

teşekkür ederim içim içimi yiyordu kaç zamandır ehliyet alamıyacam diye rahatladım allah rağzı olsun