7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

İş adamı da kap-kaç kurbanı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manisa eski İl Başkanı ve Milletvekili Adayı işadamı Yaşar Yıldırım, havası sönen aracının tekerleği ile ilgilenirken, yardım bahanesiyle yanına yaklaşan kapkaççıya 6 milyar 500 milyon lirasını kaptırdı.

Olay, saat 16.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 1. Anafartalar Mahallesi Atatürk Bulvarı’na otomobilini parkettikten sonra Denizbank’tan para çeken Yaşar Yıldırım, aracının başına geldiğinde bir lastiğin havasının inmiş olduğunu fark etti. Bu sırada, henüz kimliği belirlenemeyen koyu renk ceketli ve beyaz renk kazak giymiş kapkaççı, Yıldırım’ın yanına gelerek aracının lastiğini değiştirmek için yardım teklifinde bulundu.

Yaşar Yıldırım’ın yardımı red etmesine rağmen ısrarla yardım etmeye çalışıyormuş gibi görünen kapkaççı, Yıldırım’ın bir anlık dalgınlığından faydalanarak aracın arka koltuğunda çanta içerisinde bulunan 6 milyar 5 milyon lirayı alarak kaçtı. Kapkaççının elinde para dolu çantayla kaçtığını gören Yaşar Yıldırım, önce yoldan geçen vatandaşlardan yardım isterken, daha sonra da durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kaçarak izini kaybettiren hırsızı yakalamak için çalışma başlatırken, otomobil üzerinde de parmak izi aradı.

Polise başından geçenleri anlatan işadamı Yaşar Yıldırım, "Bankadan döndüğümde arabamı lastiklerinden birinin inik olduğunu farkettim. O sırada bir genç yaklaşarak yardım etmek istediğini söyledi. Ben kabul etmeyince ısrar etti. Ben arabamın bagajına eğidiğim sırada o içeriden para çantasını almış. Ben onu sadece giderken farkettim. Arkasından gittim ama yakalayamadım" dedi.

Yıldırım, çantada şirkete ait 3.5 milyar, kendi şahsına ait de 3 milyar olmak üzere toplam 6.5 milyar lira para olduğunu belirtti.

Öte yandan, kapkaççının bulunması için şehir merkezinde başlatılan geniş çaplı araştırma sürdürülüyor.

manisa
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 11:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?