30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İş bulmak için geldi, denizde boğuldu

İş bulma ümidiyle Manisa'dan İstanbul'a gelen 4 arkadaşın gecesi kabusla noktalandı.

Beşiktaş sahilinde boğazı izlemeye gelen 4 arkadaştan biri, dengesini kaybederek denize düştü.

Çevredeki vatandaşların kurtarmaya çalıştığı şahıs, denizden çıkarıldı ancak sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre olay saat 22.15 sıralarında Beşiktaş sahilinde meydana geldi. iş bulmak için Manisa'dan İstanbul'a için gelen Hasan Aytekin ve 3 arkadaşı, Beşiktaş Meydanı'ndaki 19 Mayıs kutlamalarını izledi. Daha sonra boğaz manzarası seyretmek isteyen şahıslar, deniz kenarına oturdu. Bu sırada yere oturmak isteyen Hasan Aytekin, dengesini kaybederek denize düştü. Yüzme bilmeyen Aytekin, suda çırpınmaya başladı. Aytekin'i kurtarmak için önce arkadaşları harekete geçti. Yakında bulunan bir can simidini Aytekin'e atıldı fakat bu yeterli olmadı.

Çevredeki vatandaşlar olayı görerek polis ve itfaiye ekibine haber verdi. Can simidinden sonra suya ip atarak Aytekin'i denizden çıkarmaya çalışan vatandaşlardan bazıları, denize atlayarak yardımcı olmaya çalıştı, ancak bundan da bir sonuç alınamadı. Son çare olarak yakında bulunan iskeleden gelen bir motordan suya merdiven atıldı. Suyun kenarına kadar inen vatandaşlarında yardımıyla Hasan Aytekin motorun güvertesine çıkarıldı. Aytekin'e ilk müdahaleyi olay
yerine gelen sağlık ekipleri yaptı.

Şuurunu kaybeden Hasan Aytekin, sedyeyle ambulansa taşındı. Ambulansta da bir süre kalp masajı uygulanan Aytekin, Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Hasan Aytekin hayatını kaybetti.
Görgü tanıkları Aytekin'in uzun süre suda kaldığını ve kimsenin yardım etmeye çalışmadığını söyleyerek, tepki gösterdi. Aytekin'in Manisa'dan birlikte geldiği arkadaşlarından biri, "Sahilden boğazı seyredip, çekirdek yiyorduk. Oturmak isterken ayağı kaydı ve denize düştü. Uzun süre kurtarmaya çalıştık ama başaramadık" dedi.
Bu arada bazı vatandaşlar yetkililere ''Burada meydana gelen kaçıncı kaza? Bir önlem alınmayacak mı?'' diyerek, tepki gösterdi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 03:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?