4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

İş-Kur'dan Belediyelere çağrı

İşsiz vatandaşlara kısa süreli istihdam ve eğitimi amaçlayan "Toplum Yararına Çalışma Programı" nın tanıtımı amacıyla Manisa Vali Yardımcısı Kadri Canan başkanlığında toplantı düzenlendi.
İl Özel İdaresi'nde yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Kadri Canan'ın yanı sıra İş-Kur Müdürü Yüksel Uçar ve belediye başkanları katıldı.

Toplantıda, 2008 yılında uygulanmaya başlayan Toplum Yararına Çalışma Programı'nın, kurum ve kuruluşlar tarafından toplum yararına ürettikleri bir projede işsiz vatandaşların 6 ay gibi kısa süreli çalıştırılması, eğitilmesinin amaçlandığı, asgari ücret ile sigorta masraflarının da İş Kurumu tarafından karşılanacağı belirtildi.

Vali Yardımcısı Kadri Canan, “2008 yılı krizi ülkemizde henüz tam anlamıyla atlatılmış değil. Bunun etkilerini en aza indirmek için bazı projeler hazırlıyoruz. Kamu kuruluşlarına bu proje hakkında bilgilendirme yazıları gönderdik ancak haberleri olmadığını söylediler. Bunun üzerine bu toplantıyı yapmaya karar verdik." dedi.

Programı anlatan İş-Kur Müdürü Yüksel Uçar da, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Manisa'da bir yılda 4 proje üretildiğini ve 105 kişiye istihdam sağlandığını söyledi. Kamu kuruluşlarına proje üretmeleri yönünde çağrı yapan Uçar, her bir projenin ancak 200 bin TL maliyetinde olabileceğini kaydetti. Manisa'da hedeflerinin en az 500 kişiyi bu programa dahil ederek iş sahibi yapmak olduğunu belirten Uçar, katılımcılara kısa süreli işbaşı eğitimi ve iş arama teknikleri eğitimi verileceğini, bunlara ek olarak da kazanılan iş deneyimi ve iş disiplini ile programa katılanların kalıcı şekilde istihdam edilebilmelerini amaçladılarını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 18:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?