4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

İşçi emeklileri tedbir paketi istiyor

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Salihli Şube Başkanı Vildan Kulalı, ekonomik krizin etkilerini hafifletmek amacıyla hükümetin kendileri içinde açılımlar üretmesi gerektiğini kaydetti.

Tedbir paketinin içinde, sosyal destek adı altında ek ödemelerin bulunması gerektiğini kaydeden Vildan Kulalı, krizin olumsuz etkileriyle karşı karşıya olan emeklilerin, yüklerini ancak bu ödemeler sayesinde hafifletebileceklerini kaydetti. TİED Şube Başkanı Vildan Kulalı, “Zaten kıt kanaat geçinen emeklimiz, kriz yüzünden evlatlarının işsiz kalmalarının acısını yaşarken, evlatlarına ve hatta torunlarına bile bakmak durumunda kalmıştır. Bu yüzden emeklilere sosyal destek ödemesi yapılmalıdır” diye konuştu.

Hazırlanacak bir tedbir paketiyle, milyonlarca emeklinin mağduriyetinin giderileceğini yaklaşık 1 ay önce de dile getirdiklerine dikkati çeken Kulalı, en az 300, en fazla 500 TL olmak kaydıyla emeklilere sağlanmasını istedikleri sosyal destek talebinin, hükümet tarafından yanıtlanmadığını ifade etti. Tüm emeklilerin, bu destek talebiyle ilgili olarak umutlandıklarını ve her birinin kulağının Ankara'da olduğunu belirten Kulalı, “Bu konuda tüm emeklilerimiz bir umut beklentisi içerisinde kalmıştır. Umuyoruz, Ankara bu beklentimize olumlu bir cevap verir. Bugün baktığımızda beyaz eşyada, otomobilde ve diğer ürünlerde indirim yapıldı. KDV'ler alınmadı, çeşitli indirimlere gidildi. Biz emekliler için de ekonomik paket hazırlanmasını istiyoruz. Sayın Başbakan kriz tedbirlerini açıklıyor. Şu ana kadar 5 paket açıldı ve hiçbirinde de emeklinin adı yok. Emeklinin dar gelirinin derdi ev veya araba almak değil, açlıkla mücadele edebilmektir. Emekli ekonomik zorluklar nedeni ile evinden çıkamaz ve kahvehanede bir bardak çay içemezken, araba ya da ev satın almayı nasıl düşünecektir, anlamış değiliz. Dikkat ediyoruz da, hükümetin açtığı tüm paketler, parası olanlara yaradı. Ama maalesef parası olmayanlar yine ortada kaldı” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 17:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?