30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İşçiler sendikalı oldu

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Sart Beldesinde Belediye -İş Sendikası'na üye olan 17 işçi için toplu sözleşme imzalandı. İmzalanan sözleşme sayesinde işçilerin yevmiyelerine günlük 10 YTL zam yapılırken, işçiler sosyal yardım kapsamında 85'er YTL almaya da hak kazandı.


Sart Belediyesi hizmet binasında düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Ali Güngör, Belediye-İş Sendikası Toplu Sözleşme ve Örgütlenme Manisa Bölgesi Uzmanı Basri Çavuşoğlu ile işçiler katıldı. İmza töreni sonrası açıklamada bulunan Sart Belediye Başkanı Ali Güngör, norm kadro ve nüfus oranına göre Sart Belediyesi'de 14 işçi çalıştırılması gerekirken, beldenin turizm yöresi olması nedeniyle kendilerine 3 ek kontenjan tanındığını belirterek, “Belediyemizde 17 işçi çalıştırıyoruz. Hükümetimizin geçici işçilere kadro vermesi nedeniyle 17 geçici işçimiz kadrolu olmaları sıfatıyla Belediye İş Sendikası'na üye olmuşlar. Sendika temsilcileri belediyemizi ziyaret ederek görüşmelere başlandı. Tanışma oturumunun ardından 2. oturumunda 52 madde görüşülerek karara bağlandı. 3. ve son oturumda ise kıran kırana pazarlık oldu. Ve bu pazarlıkta uzlaşma sağlandı Bu maddelerin içinde yakacak, yiyecek ve parasal yönde toplamaya gidildi. Sonuç olarak işçilerimizin mevcut aylıklarına ilaveten her birine 300'er YTL oranına ek zam yapılması kararlaştırıldı. Bu anlaşmanın başta işçilerimiz olmak üzere belediyemize ve belde halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Belediye-İş Sendikası Toplu Sözleşme ve Örgütlenme Manisa Bölgesi Uzmanı Basri Çavuşoğlu ise “Sart Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi yetki belgemiz 18 Haziran 2008 tarihinde tarafımıza ulaşmış ve bu tarihten itibaren toplu iş sözleşmesi dönemine girilmiştir. İlk toplantımız 2 Temmuz 2008 tarihinde yapıldı. 2. ve 3. toplantımızda ise toplu sözleşmeyi tamamladı. Sözleşmemiz ile tüm işçilerimize 300'er YTL net ücreti artışı sağlanmıştır. Toplam 15 günde bitirilen ve jet sözleşme olarak tabir edilen bu ilk sözleşmemizin işçilerimize ve Sart Belediyesi'ne hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Geçtiğimiz ay Salihli'nin Adala Belediyesi'nde imzalanan protokol sonrası 8 işçi sendikalı olmuş ve işçilerin yevmiyelerine birinci yıl için yüzde 10, ikinci yıl içinde yüzde 8 zam kararı alınmıştı. İşçilerin sosyal haklarında da yüzde 25 oranında iyileştirmeye gidilmişti.
33333333

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 15:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?