30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İşçilerden öğrencilere anlamlı hediye

"Türkiye Okuyor" kampanyası çerçevesinde, Manisa merkez Yuntdağı bölgesindeki Osmancalı köyünde faaliyet gösteren Tekel Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü'nde çalışan işçiler, bir gazeteden kupon biriktirerek aldıkları 100 temel eserden oluşan seti maddi durumu yetersiz öğrencilere hediye ettiler.


Tekel Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü'nde çalışan işçilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan "Türkiye Okuyor" kampanyasına kitap bağışıyla destek vermesi dolayısıyla tören düzenlendi. Tekel Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü'ndeki kitap seti dağıtım törenine Vali Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Kadri Canan, İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Serdar Bulut, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Okul Müdürleri, Muhtarlar, Tekel çalışanları ve öğrenciler katıldı. Osmancalı Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürü Zekeriya Aybet çalışanlar adına yaptığı konuşmada, “Bu kampanyaya katılış amacımız, Yuntdağı yöremizin eğitim çağındaki öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmaktır.” dedi.


Tekel çalışanlarını anlamlı davranışları nedeniyle kutlayan Vali Güvenç, “Bugün burada bulunmaktan büyük bir zevk aldım ve mutluluk duydum. Gerçekten çok gurur verici bir tablo. Çünkü burada sevgili işçilerimiz alın terleri ile kazandıkları paralarla öğrencilerimizin okuması için kitap almışlar. Bu çok önemli. Kendilerini tebrik ediyorum." dedi. Eğitim meselesinin tarih boyunca tüm milletlerin en önemli sorunu ve projesi olduğunu belirten Vali Güvenç, "Biz bunu yıllarca kız çocuklarımızın okula gitmesi olarak algıladık. Yaşlılarımıza okuma yazma öğretmek olarak algıladık. Çok şükür gerek kız çocuklarımızın okula gitmesi gerek yaşlılarımızın okur-yazar olması konusunda çok önemli mesafeler aldık. Okudukça ufkumuz gelişir, dünyaya bakış açımız değişir. Çalıştığımız işte daha verimli oluruz. Projeleri milletle buluşturmadığın sürece başarılı olamazsın. Öğrendiğimiz yeni bir şey de bu. Devlet yapabilir ama buna öğrencilerimiz, muhtarlarımız sahip çıkacak. İşçilerimizi gösterdikleri duyarlı davranışlarından dolayı kutluyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kitap dağıtımı gerçekleştirildi. Kitapları öğrencilere veren Vali Güvenç, daha sonra işçilerle beraber yemek yedi.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 15:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?