5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

İşçilerden zincirli eylem

İŞÇİLERDEN ZİNCİRLİ EYLEM

Manisa'da işten çıkarılan bir grup işçi, kendilerini fabrikanın korkuluk demirlerine zincirledi.

İşten çıkartıldıkları fabrikanın önünde davullu zurnalı eylem yapan işçiler, kendilerini fabrikanın bahçesindeki demir korkuluklara zincirledi. Fabrikada güvenlik önlemleri alan emniyet ekipleri, kendilerini zincirleyen 6 işçiye müdahale etti. Yaşanan gerginlin ardından araya Türk Metal-Sen Manisa 1 No'lu Şube Başkanı ve Türk-İş Manisa İl Temsilcisi Hüseyin Özben, işçilerin zincirlerini çözdürdü.

Hüseyin Özben, 1 Nisan günü yapılan eylemden sonra 13 sendikalı üyelerinin daha işten çıkartıldığını ifade ederek, "2006-2007 yılında fabrikada sendikal mücadeleyi başlattık. O yıllarda da fabrika sendika yüzünden 53'ü üyemiz olan 84 arkadaşımızı işten çıkarttı. 84 arkadaşımız, hakkını yasal yollardan arayarak ve açtıkları davaları kazanarak işlerine geri döndüler. 2001 Ocak ayında fabrikada tekrar sendikal çalışmalar başlatıldı. Yine sendikayı hazmedemeyen fabrika yöneticileri, işçiler üzerinde baskı

kurmaya başladı. Ardından 31 günü 6 arkadaşımızı ve 1 Nisan günü 13 arkadaşımızı işten çıkarttı. Fabrika yöneticileri, bize '1 hafta, 10 gün eylem yaparlar, sonra giderler' diyor. Bizim mücadelemiz devam edecek. Fabrikada 90 sendikalı üyemiz daha var. Hem işten çıkartılan, hem de çalışan sendikalı arkadaşlarımız için mücadelemiz artarak devam edecek. Ayrıca haklarını hukuksal yollarda arayıp, arkadaşlarımızı odalara çekip tehdit eden fabrika yetkilileri hakkında da dava açacağız" dedi.

Fabrika önünde gerçekleştirilen eyleme Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, Türk Metal-Sen İzmir Şube Başkanları İbrahim Tosun, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal da katılarak işçilere destek verdi.

İşçiler ise, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldıklarını iddia ettiler ve yasal haklarını arayacaklarını söylediler.

İŞÇİLERDEN ZİNCİRLİ EYLEM
İŞÇİLERDEN ZİNCİRLİ EYLEM
İŞÇİLERDEN ZİNCİRLİ EYLEM
İŞÇİLERDEN ZİNCİRLİ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 20:25:00
Güncelleme :8 Nisan 2011 Cuma 20:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?