4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

İsrail Büyükelçisi Manisa'da

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy Manisa'da protokol ziyaretlerinde bulundu.

İlk olarak Manisa Valisi Celalettin Güvenç'i ziyaret eden Büyükelçi Levy Manisa'ya ilk kez geldiğini belirterek, “Türkiye'nin sadece Ankara ve İstanbul'dan ibaret olduğunu düşünerek hataya düşüyoruz. Türkiye'nin farklı yerlerini görmek için Ankara dışına çıkıyoruz. Burada sizinle olmak, Manisa'yı ziyaret etmek çok güzel.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Celalettin Güvenç ise, “Sayın Büyükelçi'nin de belirttiği gibi Türkiye, sadece Ankara ve İstanbul'dan ibaret değil, büyük bir ülkedir. Manisa da hem tarım hem de endüstriyel anlamda önemli bir şehirdir.” diye konuştu.

Daha sonra Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret eden Levy, yerel seçimlerde gösterdiği başarıdan dolayı Başkan Ergün'ü kutladı. Manisa hakkında bilgiler veren Başkan Ergün, “Manisamız Ege'nin göz bebeği şehirlerinden biri. Ayrıca Avrupa'nın en iyi yatırım şehridir. İlimiz yabancı yatırımların gözde şehri.” dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz'la da biraraya gelen Büyükelçi Levy, “Hepimizin bildiği gibi Türkiye'ye gelen İsrailli turist sayısı bu yıl daha az. Bunu iki sebebe bağlayabiliriz. Birinci sebep iki ülke arasında oluşan geçici gerginlik, diğeri ise tüm dünyada etkili olan küresel ekonomik krizdir. ” şeklinde konuştu.

Büyükelçi daha sonra İstanbul'daki Manisalılar Derneği Başkanı İsmail Uğurlu'nun daveti üzerine tarihi Han Kafe'de Manisa Kebabı yedi. Büyük Elçi Levy son olarak Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Buradan Manisa'nın Akhisar ilçesine geçecek olan Levy yarın doğduğu yer olan Bergama'yı ziyaret edecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 16:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?