30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İsrail saldırıları hastanelik etti

Türkiye'de tıp eğitimi alan doktor eşi Naser Sadi ile Gazze'de yaşayan Türk vatandaşı Birgül Sadi'nin Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Cenkyeri beldesinde yaşayan annesi Naciye Er, Gazze'de yaşanan dram nedeniyle üzüntüden rahatsızlanarak Salihli'de özel bir hastaneye kaldırıldı.


İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği hava saldırı sonucu 400'e yakın Filistinlinin hayatını kaybetmesi, kızı, damadı ve torunu Gazze'de olan Soma'lı Naciye Er (70)'i üzdü. Kızının üzüntüsünden rahatsızlanıp Soma'dan Salihli ilçesine özel bir hastaneye kaldırılan Naciye Er, 10 senedir kızı, damadı ve torununun Gazze'de yaşadığını belirterek şöyle konuştu: "Geçen sene kızım iki aylığına izine yanıma geldi. O günden bu yana hiç yüz yüze görüşemedik. Torunumun okuduğu okulu bombalamışlar. O yüzden torunum okula gidemiyor. 'Çıksak her tarafa bomba atılıyor, yolda öldürecekler anne' diyor. Evlerinde hepsi hapis durumunda. Damadım , doktor olduğu için 'Ben gitmem, burada bana ihtiyaç var. Yaraları sarmam lazım' diyor. Ama, eşine 'sen kızı da al Türkiye'ye git' diyor. Ama nasıl gelsinler, ancak ateşkes olursa, yol açılırsa gelebilecekler."


Devletimizin de bunun için İsrail'le girişimlerde bulunduğunu anlatan Naciye Er, sözlerine şöyle devam etti: "Türk konsolosluğu, Türk vatandaşlarına 'dışarı çıkıp Türkiye'ye gidebilirsiniz' diyormuş ama korkuyorlar, evden dışarı çıkamıyorlar. Kızımın evinin yanındaki evi bombalamışlar. Şu an kızımın olduğu yerde elektrik, su, ekmek yok. Kızımın söylediğine göre bir poşet ekmek almışlar kuru kuru onu yiyorlar."
70 yaşındaki acılı anne Naciye Er ve oğlu Ozan Er, Birgül Sadi ile telefonda görüşerek durumları hakkında bilgi aldılar. Hastanede olduğunu kızı Birgül ve torunu Hayat'a söylemeyen Naciye Er, "Her gün kötü bir haber gelecek diye korkuyoruz" dedi.


BULGUR PİLAVI İLE KURU FASULYE YAPIYORUM
Annesine telefonda yaşadıklarını anlatan Birgül Sadi, Türkiye'nin Gazze'ye 30 adet ambulans gönderdiğini söyleyerek; "Mısırlılar ambulansı Gazze'ye sokmuyorlar" dedi. Annesine telefonda bulgur pilavı ile kuru fasulye yaptığını söyleyen Sadi, şunları söyledi: "10 günden bu yana bulgur pilavı yapmadık. Şimdi bulgur pilavı ile kuru fasulye yapıyorum."
Bu söz karşısında anne Naciye Er gözyaşlarına hakim olamadı. Eniştesi Naser Sadi ile telefonda görüştüğünü söyleyen Ozan Er de, "Hastaları tedavi etmeye sargı bezi ve ilacın olmadığını söyledi. Elimizden gelen çaba ve gayreti gösterdiğini söyledi" dedi.
Naciye Er'in diğer kızı Birsen de Filistinli Cemalettin Kerim ile evli olup İstanbul'da yaşıyor

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 17:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?