4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

İsrail'e tepkiler bitmek bilmiyor

Manisa’nın Soma ilçesinde sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan göstericiler düzenlenen mitingde İsrail’i protesto ettiler.


İsrail’in savunmasız Filistin halkına yönelik yaptığı katliama Soma sivil toplum örgütleri sessiz kalmadı. Kamu Emekçileri Konfederasyonu’nun (KSEK) önderliğinde yapılan mitingde “kahrolsun İsrail”, “Katil ABD - katil İsrail”, “Filistin’e uzanan eller kırılsın”, Filistin halkı yalnız değildir” sloganları atıldı. Cengiz Topel Meydanı’nda toplanan Somalılar yağan yağmura rağmen İsrail’e lanet okudu.


Eğitim-Sen Soma temsilciliği, Maden İş, ÖDP, CHP, DSP, ADD, Alevi Kültür Dernekleri Soma Şubesi, Emek Partisi, ESM, TES-İŞ, İP, BTTDD, Maden Teknikerleri Derneği ve Eğitim Gönüllüleri derneği ortak bir basın açıklaması okudu. Basın açıklaması okunması esnasında sloganlarla İsrail kınandı. Yapılan ortak basın açıklaması şu ifadelere yer verildi: “Filistin bir kez daha kan, gözyaşı deryasına döndü. İsrail hükümeti Ortadoğu halklarının barış içinde bir arada yaşama imkanını ortadan kaldırmak için bir kez daha aynı yönteme başvurdu: Katliam! Gazze'ye yönelik İsrail saldırısı çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden doğrudan Filistin halkına yöneltilmiş bir imha operasyonudur. Son haberlere göre ölü sayısı 400'ü aşmış durumda. Acımız ve isyanımız kelimelerle tarif edilemez...


ABD öncülüğündeki küresel sermayenin dünya tasarımında bir parçası olduğumuz Ortadoğu halklarına reva görülen kan, zûlüm, gözyaşı, açlık, yoksulluk... İsrail bu tasarımın temel bir parçası olarak uzun yıllardır zûlüm politikalarını acımasızca sürdürüyor; Sabra ve Şatilla katliamlarını unutmadık! İntifada günlerini ve Batı Duvarı'nda yaşananların hatırası hâlâ gözlerimizin önünde.


Bugün İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamı durdurmak için herkes bir şeyler yapmalıdır. İsrail hükümeti mutlaka tecrit edilmeli, yalnız bırakılmalıdır. ABD'nin İsrail'e cesaret veren, zûlmü kollayan, kışkırtan politikaları deşifre edilmelidir. Filistin'de halkların barış içinde özgür, eşit ve kardeşçe yaşamasını sağlamak, kangren olmuş bu sorunu çözmek için BM öncülüğünde Uluslararası toplum insiyatif kullanmalıdır.”


İSRAİL'İN ZULMÜ DURDURULMALIDIR!
AK Parti iktidarına da çağrıda bulunan protestocular, “İsrail'i kuşatan, tecrit eden ve saldırıyı durdurmaya zorlayan somut adımlar atmalıdır. İsrail'le ortak yürütülen projeler, başta ‘Tank Modernizasyon Projesi’ ve ‘İnsansız Hava Aracı: Heron’ olmak üzere bütün projeler derhal durdurulmalıdır. Ortadoğu'yu mezbahaya çevirmek isteyen, halklara kan, gözyaşı ve nefretten başka bir vaadi olmayan bu oyun bozulmalıdır.”dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 16:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?