4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

İşte Başkan Kar'ın yeni projeleri

AK Parti Belediye Başkan Adayı Bülent Kar önce yaptıklarını sonra da projelerini anlatarak, basın mensuplarından oy istedi.

Belediye Başkanı Bülent Kar seçimler öncesinde ilk tanıtım toplantısını basın mensupları için yaptı. Akpınar Tesisleri’nde yapılan toplantıya AK Parti İl Başkanı Mustafa Uyumaz, Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal ve bazı partililerin yanı sıra Manisa’daki ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Belediye Basın Danışmanı Bilal Demir’in sunum yaptığı gecede İl ve İlçe Başkanı birer konuşma yaptılar. Daha sonra Belediye Başkanı Bülent Kar kürsüye gelerek geçen 5 yıl içinde yaptığı hizmetleri anlattı. “Hesap veriyorum, görev istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Başkan Kar şöyle konuştu: “Güven duyup, destek vererek hizmetinizle şereflendirdiğiniz 28 Mart 2004 tarihinden bu güne beş yıldır, gece ve gündüz demeden, sizi mutlu etmek, dünya ölçeğinde bir Manisa oluşturmak için aralıksız çalıştık. Manisa Belediye hizmetleri; 20 bin 568 hektar alanda bulunan 58 mahalleyi, 92 bin 643 konutu, 500 kilometre cadde ve sokak ile kentte yaşayan 278 bin 967 hemşeriyi ve onların ihtiyaçlarını kapsamaktadır. Hayat biz ölümlülere, kusursuz hizmet sunma, iş yapma şansı tanımamıştır. Hizmetlerimizde kusurlarımız olsa da, beş yılın sonunda, başlangıçtaki iyi niyetimizi gerçekleştirmiş olmanın, halkımızı mutlu etmenin, Manisa’yı dünya kenti olma yolunda bir adım daha ilerletmenin ve en önemlisi Manisa’yı çağdaş belediyecilikle tanıştırmanın, büyük değişimi gerçekleştirmenin ve bunların hepsini halkımızla birlikte başarmanın huzurunu yaşıyoruz.”

KARARLARI HALKLA BİRLİKTE ALDIK
Kararları alırken halkın da isteklerini dikkate aldıklarına dikkat çeken Kar, “Bizim başarımızın altında yatan ana sebep budur. Kararlarımıza halkımızı ortak ettik, özel ve resmi kuruluşlarla, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla işbirliği yaptık. Hizmetlerimizi halkın mutluluğunu sağlamak ve yaşamını kolaylaştırmak, Manisa’yı dünya kentlerine katmak üzere planladık. Beş yıllık yoğun çalışma sonunda, Manisa tarihinde bugüne kadar yapılanlara eşit hizmetler yaptık. Hizmetlerimizi, yol, su, kaldırım, kanalizasyon, çöp vb. maddi imkânlarla sınırlı tutmayıp, insanımızın özüne, ruhuna hitap eden, eğitim, sağlık, kültür, sanat, yardımlaşma ve dayanışma gibi bütün alanlara yaydık. Hizmetlerimizde, ekonomiyi, estetiği, çevreyi, güneşi, güzelliği, havayı, çocukları, gençleri, yetişkinleri, yaşlıları, yoksulları ve tabiattan bir şube olan hayvanları da ihmal etmedik. Şimdi hesap verme ve yeniden hizmetimize ve görevinize talip olma zamanıdır. Birlikte başlattığımız hizmetlerimizi beraber tamamlamak, Manisa’da modern belediyeciliğin en güzel örneğini birlikte oluşturmak ve ustalık eserlerimizi sunmak üzere yeniden hizmetinize talibiz.”dedi.

ÇOK İŞ YAPTIK
Geçen 5 yıl içinde yapılanlara değinen Kar bu hizmetleri şöyle sıraladı: “Belediye hizmetlerinin, halkla birlikte halkın istekleri doğrultusunda etkin bir şekilde yürütülmesi için halkın görüş ve önerilerinin kolaylıkla alınması ve belediye ile halkın iletişiminin güçlenmesi için öncelikle Beyaz Masa’yı oluşturduk. Bu hizmet birimi yardımıyla 60 bin 617 şikayet ve müracaattan 51 bin 264’sini sonuçlandırma zenginliğine kavuştuk.

Medya temsilcileri ile ve halkımızla en doğru iletişimi kurmak amacıyla Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nü kurduk. Manisa Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Merkezini kurarak binlerce vatandaşımıza istihdama yönelik meslek kursları yanında, el sanatları eğitimi ile sosyal ve kültürel eğitimlere katılma imkânı sağladık. Manisa Belediyesi Gençlik Merkezini kurarak gençlerimizin hizmetine sunduk. Manisa Belediyesi Eğitim Merkezini kurarak, yetenekli ama yoksul aile çocuklarına, OKS ve ÖSS sınavlarına hazırlanma imkânı sağladık. Manisa Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nü kurduk. Müdürlüğe bağlı olarak AB Projeleri Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ile Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyi birimlerini oluşturduk. Onları savunmasız ve çileleriyle baş başa bırakmamak, sokağa terk etmemek için Kadın Sığınma Evi’ni oluşturup zorda kalan, korumasız kadınlarımızın hizmetine sunduk. Aşevi ve Sosyal Yardım İşleri Servisi’ni oluşturduk. Manisa Belediyesi tarihinde ilk kez Şehir Tiyatrosunu oluşturduk. Halkımıza çeşitli oyunlar sahneledik, yetenekli gençlerimizin eğitilmesini sağladık. Belediyemizin www.manisa.bel.tr internet adresinde ihalerle ilgili bütün bilgileri şeffaf belediyecilik anlayışımız gereği kamuoyuyla paylaştık. Manisa Belediyesi Plan Ve Proje Müdürlüğü oluşturularak kentimizin Numarataj sistemi yeniden yapılandırılmıştır. Manisa tarihinde ilk kez, Hayvan Bakım Ve Tedavi Merkezi’ni hizmete sunmuştur.

Toplu Konut ve Proje Koordinatörlüğü ve Proje Grubu birimleri oluşturularak TOKİ ile iş birliği içinde,1684 konutun üretimi tamamlanarak, dar gelirli vatandaşlarımızın da kolaylıkla konut sahibi olmalarına imkân sağlanmıştır. Amatör Spor Kulüplerine malzeme desteği verilmiş, ayrıca Belediyespor olarak bir çok branşta gençlerimize spor yapma imkanı sağlanmıştır. Manisa Belediyesi tarihinde ilk kez her yıl 600 öğrenciye burs yardımı yapılmıştır. Mesir Şenlikleri uluslar arası statüye kavuşturulmuş ve dünyada çevrecilikte ilk model insan olan Tarzan’ı anmak amacıyla Tarzan ve Çevre Günleri düzenlenmesi geleneksel hale getirilmiştir. Kamyon ve Tır Parkı, Entegre Et Tesisleri ve Canlı Hayvan Borsası, Cumhuriyet Meydanı Katlı Otoparkı, Yeni Hal Tesisleri, Yarı Kapalı Pazar Yerleri, Akpınar Mesire Yeri, Tevfik Lav Spor Tesisleri, Fuar Merkezi üretilerek yeni gelirler elde edilmiş ve aynı zamanda kentin ihtiyaçlarını karşılayan yatırımlar gerçekleştirilerek duran varlıklarda değer artışı sağlanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde 2004’de kadar 800 bin metrekare olan yeşil alan miktarı 1 milyon 300 bin metrekareye çıkarılmıştır. Ve daha sayamayacağımız birçok hizmetin altına imzamızı attık.”

YATIRIMLAR ARTTI, PERSONEL HARCAMALARI DÜŞTÜ
Yaptığımız yatırım hizmetlerinin büyüklüğüne de dikkat çeken Kar, 2003 yılında 5 milyon, 2004 yılında 8.3 milyon, 2005 yılında 15 milyon, 2006 yılında 21.1 milyon, 2007 yılında 39.2 milyon, 2008 yılında 30.3 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi. Başkan Kar, 5 yılda yapılan toplam yatırım tutarının 114 milyon TL olduğunu belirterek, personel harcamalarının bütçeye oranını şu rakamlarla açıkladı: 2003 yılında yüzde 27, 2004 yılında yüzde 22, 2005 yılında yüzde 20, 2006 yılında yüzde 15, 2007 yılında yüzde 15, 2008 yılında yüzde 15.

İŞTE KAR’IN YENİ PROJELERİ
Yeni dönemde çok önemli projelerle hizmete devam edeceklerini dile getiren Kar sözlerini şöyle sürdürdü: “Çarpık kentleşmenin önüne geçmek ve halkın konut ihtiyacına cevap vermek amacıyla; 4. etap 4000 konutluk Akgedik Uydu Kent projesi tamamlanacak. Şehir merkezindeki trafik akışının düzenli olarak sağlanabilmesi için; Ulupark, Kenzi kavşaklarına alt geçit, Devlet Hastanesi önünden askeri hastaneye kadar araç Altgeçit, Menemen-Kuşlubahçe kavşağı bağlantı yolunun yapılması projeleri gerçekleştirilecektir. Mevlevihane çevre düzenlemesi yapılacak. Ayrıca Manisa’ya hakim bir noktada seyir kahvesi inşa edilecek. Mevcut PTT binası yıkılarak Manolya Meydanı genişletilecek.

Malta Spor tesisleri yanına park yapılacak. Uncubozköy’e meydan, piknik ve rekreasyon alanı yapılacak. Süreyya piknik alanı ve karşısında bulunan Karaçay vadisi düzenlemesi yapılacak. Çaybaşı değirmeninin kahve olarak hizmete sunulması sağlanacak. Adakale mahallesi tarihi Çınarlı Kahve’nin restorasyon ve çevre düzenlemesinin yapılacak. Mutlu mahallesinde Manisaevi yapılacak. Kısık Cami yenilenmesi ve çevre düzenlemesi yapılacak. Çanakkale Şehitleri Parkı ve Anıtı projesi tamamlanacak. Arıtma tesislerinin kapasitesini arttırmak amacıyla ilave tesis yapılacak. Yeni çöp depolama alanı ve katı atık arıtma istasyonu yapılacak. Geri dönüşüm projesi (GEKAP) tüm kente yayılacak.

Fatih Parkı çevresinde Saray-ı Amire’nin yeniden canlandırılması sağlanacak. Tarihi Topkale’nin onarımı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Spil’e teleferik kurulacak ve Spil sağlıklı yaşam merkezi oluşturulacak. Kent Müzesi ve Merkez Efendi Kültürel Tıp Müzesi kurulacak. Tarım Bakanlığı, TÜBİTAK ve DPT ile hükümetin desteğiyle, Manisa’ya Şifalı ve Aromatik Bitki Merkezi kurulacak. Organik tarımın gerçekleştirilmesi ve ürünlerinin pazarlanması amacıyla, Valilik, İl Özel İdaresi, İl Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası gibi kuruluşlarla ortak proje geliştirilecek. Manisa’nın tarihi dokularının refah üreten toplumların gezi gözlem ve araştırmalarına açılması için, Valilik, İl Özel İdaresi, İl Kültür Müdürlüğü, STK, meslek örgütleri, özel sektör ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde geliştirilecek Antik Kültür Kentleri Projesi geliştirilerek uygulamaya konulacak. Şehzadeler kenti Manisa Kültür Yolu projesi hayata geçirilecek. Kybele Yürüyüş yolu düzenlemesi gerçekleştirilecek. Darphane binası restorasyonu ve gökyüzü gözlem evi yapılacak.

Çarşı Mahallesinde ki Eski Garaj alanında Sosyal ve Kültürel Tesis ve çarşı projesi hayata geçirilecek. Kendi işini kurmak isteyen girişimciler desteklenecek, kadın girişimcilere pazaryeri desteği sağlanacaktır. Kentimizde sosyal ve ticari hayatı canlandırmak amacıyla Hükümet Kavşağı ile Kenzi Kavşağı arasında Ak Geceler projesine start verilecektir. Bu güzergah esnafla birlikte alınacak kararın ardından saat 17.00 ile 24.00 arasında trafiğe kapatılacak. Yeni büyük bir pazaryeri yapılmasını sağlayacağız. Farklı semtlerde küçük semt pazarları oluşturulacak. Çeşitli semtlerde kültürel ve sosyal merkezler kurulacak. Yeni spor tesisleri kazandırılacak. Manisa Tarzanı Tabiat Parkı yapılacaktır. Çocuklarımız için evcil hayvanlar bahçesi yapılacaktır.

Bözköy deresi ETV-DDY arası, Tabak Deresinin galericiler sitesi Gediz arası, Kırtık deresinin güzergah değişikliği ve ıslahı, Hafsa Sultan, Yeni Mahalle’de Kazan ve Haydar deresi ıslah ve çevre düzenlemesi, Akmescid Mahallesi’ndeki derenin ıslahının tamamlanması ve çevre düzenlemesi, Kaynak Mahallesi’nde Haydar Deresi ıslah ve çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirilecektir. Zihinsel engelliler için rehabilitasyon merkezi, İhtiyaç sahibi olanlar için acil yardım sisteminin kurulması, Engelliler için özel donanımlı servis aracı, Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğiyle evinde bakımı zorunlu olan yaşlılarımızın evinde bakımının sağlanması, sokakta kalan vatandaşlarımız için geçici bakım ve barınma evi açılması sağlanacak. Bütün bunların haricinde büyüyen ve gelişen Manisa’nın ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla belediye yeni hizmet binası tamamlanacak, birinci hizmet dönemimizde kurulan hizmet birimleri ve hizmetler aksatılmadan geliştirilerek sürdürülecektir. Belediye semt hizmet birimleri kurulacaktır. Manisa’yı birlikte yönetmek, Manisa’da yaşayan herkesi mutlu ve Manisa’yı dünya kenti yapmak dileğiyle sizlerden oy istiyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 15:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?