3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

İşte Manisa'nın en bilgili lisesi

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Orta Öğretim Kurumları Arası Bilgi ve Kültür Yarışması'nı Şehzade Mehmet Koleji kazandı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Orta Öğretim Kurumları Arası Bilgi ve Kültür Yarışması'na Manisa genelinden 132 lise katıldı. Polinas Meslek Lisesi'nde yapılan ilk elemede 26 lise çeyrek finale kalmaya hak kazandı.

Çeyrek final bilgi yarışması ise Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde yapıldı ve buradan 8 lise yarı finale kaldı. Yarı final de Kız Meslek Lisesi'nde yapıldı ve Şehzade Mehmet Koleji, Demirci Anadolu Öğretmen Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi ile Halil Kale Fen Lisesi finale kaldı. Kültür Sitesi Lale Salonu'nda gerçekleşen finalde Şehzade Mehmet Koleji, Demirci Anadolu Öğretmen Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi ve Halil Kale Fen Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri heyecanlı ve ümitli bir şekilde salondaki yerlerini aldılar. 3’erli 4 grup oluşturan öğrencilere toplam 20 soru soruldu. Orta Öğretim Kurumları Arası Bilgi ve Kültür Yarışması Finali'nde 160 puan alan Şehzade Mehmet Koleji 1. oldu ve Manisa’nın en bilgili lisesi olduğunu ispatladı.

Şehzade Mehmet Koleji 11 sınıf öğrencileri Semra Bayık, Ali Parpar, Fatma Nur Acabay ve Cihat Düz’den oluşan şampiyon takımını sırasıyla Halil Kale Fen Lisesi, Demirci Anadolu Öğretmen Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi takip etti. Yarışma sonrası 1. olan Şehzade Mehmet Koleji öğrencilerine Vali Yardımcısı Salih Gürhan yarım altın diğer öğrencilere de çeyrek altın hediye etti.

Arkadaşları ile sevinç yumağı oluşturan Şehzade Mehmet Koleji’nin altın çocukları, “Biz bir takımız. 132 liseyi geride bırakarak Manisa’da birinci olduk. Yarışmaya okulumuzun kütüphanesinden yararlanarak hazırlandık. Çok heyecanlı bir yarışma oldu. En son gülen taraf Şehzade Mehmet Koleji olduğu için çok mutluyuz. Bize destek veren okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

Şehzade Mehmet Koleji Okul Müdürü Giray Kara da, “Bu sene okulumuz başarılara damgasını vurdu. Yurtiçi ve uluslar arası birçok başarılar elde ettik. Orta Öğretim Kurumları Arası Bilgi ve Kültür Yarışması'nda Manisa genelinde 1. olan öğrencilerimi kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Finale kalan Halil Kale Fen Lisesi, Demirci Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fatih Anadolu Lisesi'ni de başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 17:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?