5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

İşte 'uzlaşı' şampiyonları

ŞEHZADE MEHMET KOLEJİ YİNE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi öğrencileri Said Keskin ve Kadir Can Bayram yaptıkları projeyle okullarına Türkiye birinciliğini kazandırdılar.

Coşkun Eğitim Kurumları’nın düzenlemiş olduğu Ulusal Uzlaşı Olimpiyatları'nda ‘Ailede Uzlaşı’ kategorisinde ‘Buluşma Adresimiz: Çatı Katı’ isimli proje Türkiye birincisi seçildi. Projeyi değerlendiren jüride Ediz Hun, Hüseyin Hatemi ve Tayyar Altınkulaç gibi ünlü isimler yer aldı. İstanbul’da düzenlenen Uzlaşı Olimpiyatları'nda ilk birinciler olmak da ayrıca Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi’ni sevindirdi.

Hazırlamış oldukları proje ile günümüzde unutulmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini ‘Kaynaştır bizi Çatı Katı ’sloganıyla canlandırmayı hedeflediklerini belirten Said Keskin ve Kadir Can Bayram, “Projede apartman sakinlerini apartmanda bir ortak mekan oluşturarak bir araya getirip, onları kaynaştırmayı eski komşuluk tatlarını da yeniden canlandırmak istedik. Bu amaçla da apartmanımızın en üst katında depo olarak kullanılan odayı, apartman sakinlerinin beraber vakit geçirip, birbirlerini tanıyabilmesi için kullandık. Apartman sakinlerinin faydalanabilmesi için kitap köşesi, çay keyfi için semaver, maç ve film heyecanını yaşayabilmeleri için sinevizyon, gençlerin isteği üzerine spor köşesi, bir güzel yazı tahtası ve bunun gibi apartman sakinlerinin bir araya gelmelerini sağlayacak çeşitli eşyalar yerleştirdik. Ayrıca bu odaya apartman sakinlerinin birbirini daha iyi tanıyabilmesi için apartman sakinlerinin bilgilerinin bulunduğu (meslek, yaş, okul) bir pano da hazırladık. Apartmanımızın girişine de bir duyuru panosu koyarak apartman sakinlerinin birbirinden daha iyi haberdar olmasını sağladık. Ve yine apartman girişine koyduğumuz öneri kutusuyla da aparmandakilerin odamız ve apartman hakkındaki görüşlerini ele aldık. Projemiz sayesinde kaynaşan komşularımız birlikte pikniklere gittiler. İlimizde düzenlenen programlara beraber katıldılar. Komşuların birbirlerini tanıyamamalarından kaynaklanan kırgınlık ve küslükler de son bulmuş oldu. Ve bunun sembolü olarak da fidan diktiler. Oda içerisinde ise hanımlar günlerini yaptılar, beyler bol bol kitap okuyup beraberce muhabbet ettiler,maçlarını izlediler.” dediler.

Said Keskin ve Kadir Can Bayram rehber öğretmenleri Tuba Özel, Hediye Önderoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Projeye göre birbirini tanımayan ve güvenmeyen komşular artık bir aile gibi birbirlerine bağlanıyorlar. Proje tüm apartmanlara örnek olabilecek nitelikte olduğunu belirtiliyor.

ŞEHZADE MEHMET KOLEJİ YİNE TÜRKİYE BİRİNCİSİ
ŞEHZADE MEHMET KOLEJİ YİNE TÜRKİYE BİRİNCİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 15:44:03
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 17:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?