4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

İstediği bölümü kazandı ama...

Üniversite tercihlerini yaptıktan üç gün sonra geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Burcu Çayır'ın hayalindeki hukuk fakültesini kazandığı ortaya çıktı.

Anadolu Lisesi'nden bu yıl mezun olan ve ÖSS Eşit Ağırlık'ta 336 puan alan Burcu Çayır (19), üniversite tercihlerini yaptıktan 3 gün sonra Selendi ilçesi Şehirlioğlu köyünde yakınlarında motosikletiyle gezerken kaza yapmış ve hayatını kaybetmişti.

Hukuk Fakültesi'ni kazanmayı ve ileride iyi bir savcı olmayı hayal eden Çayır'ın üniversite yerleştirme bilgileri geldiğinde ailesi ve öğretmenleri duygu dolu anlar yaşadı. Burcu Çayır'ın Isparta Süleyman Demirel Hukuk Fakültesi'ni kazandığı ortaya çıktı.

Çayır'ın dersane müdürü Mehmet Çakır, "Burcu, 3 yıldır dershanemizde eğitim görmekteydi. Kendisi dershanemizin en başarılı öğrencilerinden biri olarak ÖSS'ye katıldı. Sınavda iyi bir başarı elde etmişti. İlk tercih olarak ta, Isparta Süleyman Demirel Hukuk fakültesi'ni beraberce kararlaştırarak yazmıştık. Burcu savcı olmayı çok istiyordu. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra ilk tercih olarak yazmış olduğu Hukuk Fakültesi'ne yerleştirildiğini üzülerek öğrendik. Almış olduğumuz bu güzel habere sevinemedik. Kızımıza Allahtan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz." dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 15:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?