30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İyi olacak hastaya doktor geldi

Hastanenin 200 metre ilerisindeki otoparkta kalp krizi geçiren Feyyaz Önderoğlu’nun imdadına, tesadüfen otoparkta bulunan Kardiyoloji uzmanı Dr. Bahadır Çöllü ve Kardiyoloji teknisyeni Oğuz Akça, yetişti. Kardiyoloji teknisyeni Akça, sedyede de kalp masajına devam ederek, Önderoğlu’nu hastaneye yetiştirdi.

MANİSA’da iki çocuk babası 51 yaşındaki muhasebeci Feyyaz Önderoğlu, önceki gece gribal enfeksiyon nedeniyle 8 Eylül Hastanesi’ne gitti. Önderoğlu, dün sabah, bu kez göğüs hastalıkları uzmanına görünmek üzere tekrar hastaneye geldi. Ancak, doktor izinli olduğu için tedavi olamayan aynı zamanda kalp hastası olan Önderoğlu, evine dönmek üzere hastanenin 200 metre ilerisindeki otoparktaki aracına gitti. Elindeki evrakı otomobiline bıraktığı sırada fenalaşan Önderoğlu, yere yığıldı.

Bu sırada tesadüfen otoparkta bulunan Kardiyoloji uzmanı Dr. Bahadır Çöllü ve Kardiyoloji teknisyeni Oğuz Akça, Önderoğlu’na müdahale etti. Kardiyoloji teknisyeni Akça, sedyede de kalp masajına devam ederek, Önderoğlu’nu hastaneye yetiştirdi. Hastanede şok cihazıyla müdahale edilen Önderoğlu’nun duran kalbi beş dakika sonra tekrar çalıştırılarak, hayata döndürüldü. Önderoğlu, daha önce dört kez kalp krizi geçirdiğini belirterek, şunları söyledi: "Ege Üniversitesi Hastanesi tarafından takiplerim yapılıyordu. 11 Kasım’da kontrolüm vardı. 60 yaş civarında kalp nakli yapılmasını söylemişlerdi. Beni tekrar hayata döndüren, buradaki doktorlarıma teşekkür ediyorum. Onlara bir can borcum var."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 09:36:18
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 11:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?