30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İzmir İtalya Konsolosu Manisa'da

İzmir İtalya Konsolosu Simon Carta, Manisa Valisi Celalettin Güvenç ile Belediye Başkanı Bülent Kar’ı makamında ziyaret etti.


Manisa'ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Simon Carta’nın ilk durağı Valilik oldu. Ziyaret öncesinde Valilik şeref defterini imzalayan Carta'ya Vali Celalettin Güvenç, plaket ve Manisa'nın simgesi olan kuru üzüm ile mesir macunlarının bulunduğu hediye sepeti takdim etti.

Manisa ile ilgili çeşitli bilgiler veren Vali Celalettin Güvenç, “İlimiz Avrupa'nın cazip yatırım merkezlerinden birisidir. Manisa 2004 yılında Avrupa'nın en iyi yatırım şehri olarak ilan edildi. Yaklaşık 30 bin kişinin çalıştığı Türkiye'nin önemli OSB'lerinde birisidir. Burada halen üretim yapan İtalyan firmalarının fabrikaları vardır. Yeni gelişme bölgelerinde elbette İtalyan firmalarının gelip yatırım yapmalarını, Türk müteşebbisler ile ortak olmalarını bekleriz. Kamuoyunun bildiği üzere İtalyanlar Başbakanlar düzeyinde olsun halk ile olsun, Türkiye ile çok sıcak ilişkiler içerisindeler. Çok köklü bir dostluk geliştirildi. AB yolunda İtalyan'ın bize verdiği destekler takdire değerdir. Bu karşılıklı dostluk ve işbirliği de muhakkak ki iki ülkenin halklarına ve ekonomilerine de pozitif olarak yansıyacaktır ve yansımaktadır. Bu bağlamda yapılan ziyaret önemlidir. Bu ziyareti bir başlangıç olarak kabul edebiliriz."dedi.


İzmir İtalya Konsolosu Simon Carta ise "Hem Türk firmalarının hem de İtalyan firmalarının ortak çıkar elde edebilecekleri iş ortaklıkları kurulmalıdır. 12 Kasım tarihinde kurulan İtalyan ve Türk Hükümetleri arasındaki zirveden sonra benim de gerçekleştirdiğim ilk resmi ziyaret oldu. Başbakanımız Berlusconi'nin sözleriyle Türk-İtalyan ilişkilerinde şimdiye kadar varılmamış bir noktaya vardık. Birçok nokta üzerinde görüşüldü. Fakat zirvede görüşülen en önemli konu Türkiye'nin artık AB'ye girmesi konusu ve İtalyan'ın da destekçisi oluşudur. İtalyan Konsolosluğu olarak iş dünyasına nasıl faydalı olabiliriz bunu da görüşeceğiz." diye konuştu.
Carta, İtalyan Konsolosluğu olarak işadamlarına vize de her türlü kolaylığın sağlandığını ve vize almakta güçlük çeken iş adamı olmadığını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yılın ilk 9 ayında geçen yıla göre yüzde 10'luk bir artış oldu. Red alan vize sayısı ise yüzde 1'den daha azdır. Verdiğimiz vizelerin üçte biri iş vizesidir. Ticari vizedir. Bize yapılan tüm vize isteklerini geri çevirmemeye çalışıyoruz. Türkleri burada tutmak için değil, İtalya'ya yollamak için buradayım.”
Simon Carta daha sonra Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar’ı makamında ziyaret etti. Başkan Kar İtalyan Konsolos’a çeşitli hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 19:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?