30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

İzmir'den köy okuluna yardım

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Şeyhdavutlar köyündeki ilköğretim okulunun bakım ve onarım işlerini üstlendi. 

Dernek üyelerinin tamamının gönüllülerden oluştuğu Bornova Yeni Yüksektepe Derneği'nin başkanı Semra Şen ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl'ü ziyaret ettiler. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Uzgidim ile birlikte Kaymakam Adem Uslu'yu makamında ziyaret eden dernek yöneticileri, amaçlarını yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Daha sonra da Şeyhdavutlar köyündeki ilköğretim okulunun bakım ve onarım protokolünü imzaladılar. 

Bornova Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Şubesi Başkanı Semra Şen, Ege bölgesinde İzmir'de 6, Aydın'da 1 okul olmak üzere 7 okulun bakım ve onarımını yaptıklarını, Sarıgöl ilçesinde de 1 okulun bakım ve onarım işini gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Şen, yardım yaparken özellikle ilçelere uzak, devlet yardımından yeterince yararlanamayan köy okullarını seçmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, bu tür gönüllü derneklerin eğitime yapacakları yardımları her zaman desteklediklerini belirterek, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği yöneticilerine anlamlı yardımlarından dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 15:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?