4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

İzmir'e ticaret ziyareti

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Bülent Koşmaz, Aliağa Ticaret Odası'nı (ALTO) ziyaret etti.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Meclis Başkanı M.Ender Özer tarafından karşılanan Koşmaz, Manisa ile Aliağa arasındaki ticaret altyapı olanaklarının hızla geliştiğini vurguladı.

Aliağa'nın İzmir'in olduğu kadar Manisa'nın da denize açılma noktası olduğunu dile getiren Bülent Koşmaz, "Bölgemizde altyapı olanaklarının hızla gelişmesiyle ticaret de çeşitlenip yoğunlaşıyor. Manisa'daki sanayi ticaret potansiyelinin Aliağa'daki başta limanlar olmak üzere ihracat noktalarıyla çalıştığını biliyoruz. Aliağa- Manisa ulaşımının çeşitlenmesiyle birlikte iki kentin ticari potansiyeli önemli faydalar sağlayacaktır" dedi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa ile Manisa ekonomisinin birbirini yakından etkileyen bir yapıya sahip olduğunu belirterek iki kentin ulaşım olanaklarının çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi. Manisa- Menemen karayolunun olmasına rağmen Aliağa'daki limanlara ulaşımda Yuntdağı üzerinden gelen yolun daha etkin olabileceğini söyleyen Saka; "Manisa'dan Yuntdağı üzerinden Karakuzu köyünden geçerek Aliağa'ya gelen yolun revize edilmesiyle gerek ilçemiz ticareti gerekse de Manisa ekonomisine önemli katkılar sağlanabilir. Nemrut İskelelerinin yanında yapımına başlanacak olan Kuzey Ege (Çandarlı) limanına da kolay ulaşım için bu yol büyük önem taşıyor. Bu konuda iki oda olarak çalışma yapabiliriz. Bu yolun daha aktif kullanılmasıyla günübirlik ve daha uzun süreli turizm faaliyetleri de gelişecektir" dedi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Meclis Bşk Ender Özer, Ziyaretin sonunda Bülent Koşmaz'a ziyaretin anısına plaket takdim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 18:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?