30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Jandarmadan 'Kuşak' operasyonu

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, 5 ayrı ilde Tedaş ve Telekom'a ait elektrik ve telefon kablolarını çalarak hurdacılara satan bir çeteyi çökertti. "Kuşak" adı verilen operasyonda, 24 kişi gözaltına alındı. 

Son zamanlarda, Türkiye genelinde Tedaş ve Telekom'a ait kabloların çalınmasının ardından jandarma ekipleri İzmir genelinde araştırma başlattı. Araştırmada, daha önce hayvan hırsızlığı suçundan cezaevine giren çetenin ele başı olduğu iddia edilen Fettah Ü.'nün (48) hayvan hırsızlığını bırakarak ekip kurup kablo hırsızlığına başladığı belirlendi. Şahısları tek tek takibe alan ekip, Manisa, Aydın, Ankara ve Denizli'de eş zamanlı 22 ev ve iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonda, çete lideri Fettah Ü. ile aralarında hurdacılarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 70 ton elektrik ve telefon kablosu, 2 tabanca, 5 av tüfeği, 1,5 kilogram esrar, 2 adet jeneratör, 1 adet kablo soyma makinası ile 75 adet sokak lambası ele geçirildi. 

1 MİLYON YTL DEĞERİNDE KABLO ÇALMIŞLAR 

Jandarma ekipleri, gözaltına alınan zanlıların 1 yıl boyunca 5 ilde toplam 1 milyon YTL değerinde elektrik ve telefon kablosu çalarak devleti zarara uğrattıklarını belirledi. Zanlılardan bazıları ilk ifadelerinde suçlamaları kabul ederken, çete lideri suçlamaları kabul etmedi. İfadeleri alınan zanlılar, "Organize suç örgütü kurmak, kamu malına zarar verme, çalıntı mal alma, resmi evrakta sahtecilik, uyuşturucu ticareti yapmak ve hırsızlık" olaylarından 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 13:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?