3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kaçak ekmek sorununa el koydu

Manisa'da sorun haline gelen kaçak ekmek girişlerinin önüne geçmek ve merkezdeki fırınların hijyenik, gramajı düzgün ve kaliteli ekmek yemesi için harekete geçen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Kemal Erbaşlar ve yönetim kurulu üyesi bazı fırıncılar ile acil olarak bir araya geldi.

Başkan Ergün'ün makamında gerçekleşen toplantıda fırıncılar belediyeden isteklerini sıraladı, belediye ve kooperatif arasında bir sözleşme yapılarak fırınların denetlenmesi, üretilen ekmeğin kalitesi ve satışı ile ilgili ortak zemin arayışında bulundu. Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Kemal Erbaşlar, Manisa'da sağlıklı ekmek üretimi için denetimin sıklaştırılması ve fırınların sürekli kontrol altına alınması gerektiğini söyledi ayrıca fırıncı esnafının Manisa'ya giren günlük 40 bin kaçak ekmeğin önlenmesini istedi. Erbaşlar; “ Manisa'da şuanda sağlıklı ekmek üretildiğini söylemek zor. Fırıncı esnafı ekonomik sıkıntıda bunun yanı sıra birde fiyat rekabeti ortaya çıktı. Bizim belimizi büken kente giren kaçak ekmekler ama belediyenin kaçak ekmek girişini engelleyeceğinden eminiz. Kaçak ekmek girişi engellenirse Manisa'daki fırıncılarda kendine çeki düzen verir ve halk sağlıklı ekmek yer” dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisa halkının sağlıklı, kaliteli ve gerçek standartlarda ekmek yemesini sağlamak için belediyenin ilgili kooperatif ile ortaklaşa radikal önlemler alacağını söyledi, kente giren kaçak ekmek konusunun kesinlikle çözüleceğini belirtti. Başkan Ergün şöyle konuştu; “Fırıncıların bizden istediği kaçak etmek girişini kesin olarak bitirecek önlemlerimiz olacak. Bunun için ilerleyen günlerde şehrin girişlerinde 24 saat takip yapacak kaçak timlerimiz görev yapmaya başlayacak. Sadece ekmek konusunda değil, kaçak et, kömür, sebze girişlerini de engelleyeceğiz. Ekmek Manisa'da üretilmiyorsa burada satılamayacak. Biz bunları yaparken fırıncı esnafımızda üretim ve satışta düzenlemeler yapacak. Manisa'da birinci kalite undan yapılan, hijyenik şartlarda üretilen pamuk gibi ekmek tüketilmesini sağlayacağız. Şuanda kent merkezinde günde yaklaşık 210 bin ekmek tüketimi oluyor. Bu ekmeklerin ne kadar sağlıklı olduğu konusunda da artık radikal tedbirler alma vakti geldi. Daha önce 'Manisalının ekmeğiyle oynatmam' demiştim bu sözümün arkasındayım. Üretim yapan fırıncalar elini vicdanını koyarak sağlıklı ekmek üretmek zorunda. Eğer belirlenen kurallara uymuyorlarsa da ayrım gözetmeksizin gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Zaten bu konuda Manisa Belediyesi ve Manisa Fırıncılar Kooperatifi işbirliği ile ilerleyen günlerde protokol yapacağız. Herkes üzerine düşen görevi bilecek.”

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 18:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?