30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kaçak sigara operasyonu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Ahmet B. adlı şahsın evinde yapılan aramada, 40 bin YTL değerinde kaçak sigara ele geçirildi. 

Turgutlu polisi, yaptığı çalışmalar sonucu Ahmet B.'nin (54) kaçak sigara ve tütün ticareti yaptığını belirledi. Hakim kararıyla Ahmet B.'nin Subaşı Mahallesi'ndeki evinde arama yapıldı. Evde 7 bin 310 paket çeşitli markalarda kaçak sigara, 126 kilo 500 gram içime hazır kaçak tütün, 15 paket boş sigara kağıdı, 1 adet ruhsatsız 7.65 çapında tabanca, 1 adet kurusıkı görünümlü üzerinde tadilat yapılmış tabanca ve bu silahlara ait şarjör ve fişekler ele geçirildi. 

Piyasa değeri 40 bin YTL olduğu öğrenilen kaçak tütün ve sigaraların Turgutlu'da piyasaya sürülme aşamasında olduğu öğrenildi. Kaçak sigara ve tütünleri bulundurduğu iddia edilen Ahmet B.'nin daha öncede kaçakçılık suçundan yakalanarak adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Turgutlu Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu süren Ahmet B.'nin adli mercilere bugün sevk edileceği bildirildi.
Turgutlu Emniyet Müdürü Nesim Gezer, bu operasyonun olayı ihbar eden duyarlı bir vatandaşın başarısı olduğunu belirterek "Bu çalışmada polis ve vatandaş iş birliği öne çıkmış ve kaçak sigaralar ile halkımızı zehirleyecek, devlet bütçesine zarar verecek bir kişi amacına ulaşmadan duyarlı vatandaşımız sayesinde yakalandı. Halkımızın her konuda duyarlı olmasını ve polisle birlik olmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Öte yandan ele geçirilen sigara ve tütünlerin adli mercilere teslimin ardından imha edileceği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 14:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?