30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kaçak silah operasyonu

İzmir'de, Irak'tan kaçak olarak getirdikleri silahları Türkiye'de satmaya çalışan 12 kişi, polis tarafından yakalandı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın kordinasyonunda İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir'de silah kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen bir şebekeyi takibe aldı. Şebekeye yönelik çalışmalar ve teknik takip sonucu Mardin'de bulunan İ.A. ve oğulları O.A. ve F.A.'nın Irak'tan temin ederek Türkiye'ye getirdikleri silahları İzmir'de bulunan M.S.A.'ya sattıkları belirlendi. M.S.A.'nın da bu silahları İzmir'de M.A., A.A., S.I., T.S., H.Ö. ve R.E.'ye, İstanbul'da Y.A. ve B.D.'ye sattığı anlaşıldı. Silahların Mardin'den İstanbul ve İzmir'e şehirler arası yolcu otobüsleriyle gönderildiği tespit edildi. 

İstihbarat çalışmalarının ardından polis, silah ticareti yaptıkları belirlenen organize suç örgütünün elemanlarını yakalamak için İzmir, İstanbul, Ankara, Mardin, Uşak, Manisa ve Aydın'da toplam 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, şebeke üyesi 12 kişi yakalandı. 

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 3'ü Glock marka olmak üzere ruhsatsız 13 tabanca, 1 tabanca susturucusu, 446 mermi, 1 kama, 3 çalıntı motosiklet, 17 karton kaçak sigara ve bir miktar esrar ele geçirildi. Emniyette sorguları tamamlanan 12 zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 15:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?