5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kaçak taşımacılığa geçit yok

BELEDİYE, KAÇAK SERVİS ARAÇLARI VE DOLMUŞLARA GÖZ YUMMUYOR

Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, çevre illerden Manisa'ya gelerek, şehir içi servis güzergah belgesi almadan kaçak yollardan servis taşımacılığı yapan servis araçlarını ve 14+1 yolcu kapasitesini arttırmak amacıyla araçlarına sandık koyan ya da benzer yollara başvuran dolmuş şoförlerini denetledi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde devam eden çalışmalarda 600 servis aracının kayıt altına alınması sağlandı. Öte yandan 14+1 yolcu taşıma kapasitesi olan dolmuşların da denetimini yapan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, dolmuş içlerine sandık koyarak ya da benzer yöntemlere başvurarak kapasitesini arttırma yoluna giden sürücülere cezai işlem uyguladı. Vatandaşların ve dolmuş şoförlerinin memnuniyet duyduğu çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Esendağ, “İlimize başta İzmir olmak üzere çevre illerden gelerek, kaçak servis taşımacılığı yapan araçları mercek altına aldık. Yaklaşık bin adet bu araçlardan olduğunu tahmin ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarla bunların 600'ünün şehir içi servis güzergah belgesi almalarını sağladık. Geri kalan 400 aracın da takibini sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızı Emniyet Müdürlüğü ile müşterek olarak yürütüyoruz. Bunun yanında 14+1 kapasitesi olan dolmuşları da takip ediyoruz. Dolmuşlarının içine sandık koyarak ya da benzer yöntem kullanarak kapasitesini arttırma yoluna giden dolmuş şoförlerini uyarıyoruz. Uyarılarımıza uymayanlara cezai işlem uyguluyoruz. Bu tür kapasite arttırma yöntemleri, halkımıza zulümden başka bir şey değil. Zaten yaptığımız uygulamadan dolmuş şoförleri de, vatandaşlarımız da oldukça memnun.” diye konuştu.

BELEDİYE, KAÇAK SERVİS ARAÇLARI VE DOLMUŞLARA GÖZ YUMMUYOR
BELEDİYE, KAÇAK SERVİS ARAÇLARI VE DOLMUŞLARA GÖZ YUMMUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 15:26:01
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 18:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?