30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kaçakçılara darbe

Güneydoğu Anadolu illerinden temin ettikleri kaçak sigara, tütün ve çayları Manisa'nın Salihli ilçesinde pazarlayan bir örgüte yönelik olarak polisin yaptığı operasyonda, örgüte üye oldukları ileri sürülen 12 kişi kaçak malzemelerle birlikte yakalandı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Salihli ilçesinde faaliyet gösteren çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik olarak 4 Haziran 2008 günü, 3 ayrı noktada eş zamanlı 'Bandrol' adlı operasyon düzenledi. Yaklaşık 8 aydır devam eden soruşturma sırasında birçok kez örgüt üyelerinden kaçak sigara ve tütünlerin ele geçirilmesinin ardından, suç örgütü hakkında yeterli bilgiye ulaşan ekipler, 1'i kadın olmak üzere, örgüt üyesi 15 şahsın ev ve iş yerlerine aynı anda baskın düzenledi. Halen cezaevinde bulunan örgüt lideri M.A.G. ile firari 2 şahıs dışında, örgütün diğer lideri V.Ö.'nün de aralarında bulunduğu 12 kişi yapılan operasyonla yakalandı. Aramalarda yaklaşık 800 bin YTL tutarında 50 bin 151 paket kaçak sigara, 225 kilogram kıyılmış tütün ve 21.5 kilogram kaçak çay ile 2 adet ruhsatsız tabanca ve mermileri, silah yapım ve tamir malzemeleri ele geçirildi.

Manisa ve ilçelerine Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden getirdikleri kaçak sigara ve tütünü pazarlayarak haksız kazanç sağlayan 12 şüpheli, "TCK-220, suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında gümrük kaçakçılığı yapmak, 5607 ve 6136 SKM (Silah Kaçakçılığı)" suçlarından haklarında hazırlanan tahkikat evrakıyla birlikte adli makamlara sevk edildi.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?