30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kaçakçılara Şamdan operasyonu

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde kaçak olarak üretilen akaryakıtı piyasaya sürdükleri iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.


Manisa, İzmir ve Gaziantep illerinde düzenlenen 'Şamdan' isimli eş zamanlı operasyonda varillerde ve tenekelerde yaklaşık 23.500 litre akaryakıt ele geçirildi. Operasyon kapsamında yapılan çalışmalarda; Ahmetli ilçesinde faaliyet gösteren bir işyeri vasıtasıyla, işyerinde çeşitli kimyasallardan elde etmiş oldukları karışımları, akaryakıt olarak, kimi işyerlerine, araçlara, istasyonlara satmak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri, dolaylı olarak devleti zarara uğrattıkları şeklinde istihbarı bilgi elde edilen şahıslarla ilgili olarak yaklaşık bir yıl önce Şamdan (K) planlı çalışma başlatılmıştı. Şahısların faaliyetleri takibe alınarak kaçak olarak üretilen akaryakıtı piyasaya sürdükleri 4 ayrı olayda varillerde ve tenekelerde yaklaşık 23.500 litre akaryakıt ele geçirildi. Şahıslara yönelik olarak 28 Ekim 2008 günü Manisa, İzmir ve Gaziantep illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda olaya karıştıkları tespit edilen C.Ç., H.Ç., M.Ç., İ.Ç., Ç.G., M.Ç. ve M.C. isimli şahıslar olmak üzere toplam 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.


Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda doküman ile akaryakıt elde etmekte kullanılan malzemeler ve kaçak akaryakıt saklamak amacıyla gizli depolar ele geçirilerek tahkikat başlatıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 kişi, haklarında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti içerisinde 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu'na Muhalefet ederek akaryakıt kaçakçılığı" iddiasıyla Turgutlu Adliyesi'ne sevk edildiler.


Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada "Örgütlü olarak işlenen bu suç sonucunda söz konusu akaryakıtın kullanıldığı araçların motorlarına aşırı derecede zarar verdiği ve zamanla bu araçların kullanılamayacak duruma geldiği bilinen bir gerçektir. Bu şekilde milli servetimize de zarar veren bu kimyasal madde karışımları araçlarında sürücü olarak görev yapan ve kolay para kazanma hevesinde olan kişilerin tercih ve istekleri doğrultusunda kullanılmaktadır.
Vatandaşlarımızdan, özellikle bu yollara tevessül etmemelerini ve bu tip şahısların devleti zarara uğratmalarına fırsat vermemelerini Manisa polisi olarak beklemekteyiz. Ayrıca doğrudan veya dolaylı olarak yolsuzluk yapmak suretiyle devleti zarara uğratanlarla mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 14:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?