3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kader'e İzmir'den yardım eli

Doğduktan 5 ay sonra geçirdiği yüksek ateş sonucu yatağa mahkum olan ve 18 yıldır anne sırtında taşınan talihsiz Kader Şentürk'e, İzmirli bir hayırsever tekerlekli sandalye hediye etti.

1991 yılında üçüz olarak dünyaya gelen Kader Şentürk, 5 aylıkken yakalandığı yüksek ateş nedeniyle havale geçirerek yatağa mahkum olmuştu. Kardeşleri ve arkadaşları gibi sokakta oyun oynayamayan, okulda eğitim alamayan talihsiz Kader'in tek dayanağı annesi oldu.

39 yaşındaki anne Emine Şentürk, kızının yatağa bağlı kalmasına dayanamayarak, onu komşuya giderken, düğün, sünnetlere giderken, babasına ait koyunları otlatmaya giderken, pazara alışverişe giderken bile sırtında taşıyordu.

Kaderin yürek burkan dramını gazetede okuyan İzmirli hayırsever Alaattin Yalçınol, özel aracıyla Selendi ilçesine giderek Kader Şentürk'e kendi elleriyle tekerlekli sandalye ediye etti.

Yalçınol, "Kızımız Kader'le ilgili haberi gazetede okuduktan sonra bu duruma seyirci kalmak istemedim. Kızımızı ve ailesini az da olsa sıkıntıdan kurtarabildiysem mutlu edebildiysem ne mutlu bana." dedi. Anne Emine Şentürk de hayırsever Alaattin Yalçınol'a teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 15:05:36
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 15:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?