4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kadın adaydan 8 Mart protestosu

Manisa’nın tek Belediye Başkan Adayı Liberal Demokrat Partili Fatma Kanıtemiz, “Erkekler günü olmayan dünyanın, kadınlar gününü protesto ediyorum.”dedi.

LDP Belediye Başkan Adayı Fatma Kanıtemiz,( Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katılmayarak protesto etti. Aldığı tavrın gerekçeleriyle ilgili açıklamada bulunan Kanıtemiz şunalrı söyledi: “Erkeğin siyaset yapması normal iken, kadının yaptığı siyasetin başlı başına haber niteliği taşıması ne kadar acıdır siz tahmin edin. Partim Liberal Demokrat Parti kadın kolları olmayan tek siyasi partidir. Ben yıllarca partimde erkeklerin yaptığı siyasetin aynısını yapma şansı yakaladım. Dolayısıyla liberal demokratların bu anlayışı beni Manisa’nın ilk kadın belediye başkan adaylığına taşıdı. Adaylığımı açıklayana kadar farkına varmadığımız bu ayrıcalığı şiddetle reddediyorum, İlk açıklamam hatırlayacağınız üzere “kadınlığımla değil adaylığımla ilgilenin” şeklinde olmuştu.

Çünkü biliyorum ki kadın olmayı insan olmanın önüne çıkarmak meseleyi kabul etmenin beyanı aynı zamanda. Kabul etmiyor belediye başkanlığından, çöp toplamaya, milletvekili olmaktan, minibüs şoförü olmaya kadar her alanda sayılarımızın artacağına inanıyorum. Kutladığınız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; dünyada ve ülkemizde yaşanan insan hakları ihlalinin ürünüdür. Bu kavramı kadın-erkek hakları olarak ele almak bizi çözümsüzlüğe götürmektedir. Kadın hakları kavramı ve bu hakların tesisindeki mücadele bizi erkek cinsine saldırma, yada teslim olma noktasına getirmektedir. Saldırı da, teslim olma da savaş terimleridir. Bizi bu psikolojik savaşmaya götüren, ayrımcılığın her türlüsüdür. Kadın hakları kavramı da bu savaşın topudur, tüfeğidir. Savaşın galibi olmaz. Bu yüzdendir ki, topu tüfeği bırakıp uzlaşmak, uzlaşmacı anlayışın ürünü insan hakları kavramı ile özgür, adil ve barışçıl kazanımlar için mücadele etmek gerekir.

”Erkeği doğuran, yetiştiren kadının bu ayrımcılığın farkına varması gerektiğine dikkat çeken Kanıtemiz, “Ülkemizde kadın-erkek her bireyin sosyal, siyasal ve ekonomik özgürlükleri ile ilgili engeller mevcuttur. Bu engellerin aşılması ancak Liberal Demokrasi’nin hayata geçmesi ile mümkün olacaktır. Türkiye’de sadece Liberal Demokrat Parti’nin savunduğu, dünyanın pek çok ülkesinde denenmiş ve başarılı olunduğu için geri dönülmemiş örnekleri olan Liberalizm sayesinde insan haklarını tesis etmek mümkündür. İnsan hakları tesis edildiğinde kadın-erkek demeden tüm insanlar haklarına kavuşmuş olacaktır. Kadın haklarının böylesine direkt çözümü varken, dolaylı çözüm aramak bizi kadın ve erkek savaşına, oradan da çözümsüzlüğe götürecektir. Bu bağlamda kadın olmayı insan olmanın önüne çıkarmayalım. Ayrıca buna izin vermeyelim. Olumlu yada olumsuz ayrıcalık, eşitsizliğe giden yolun ilk adımıdır. Kadın hakları, kadın örgütlenmeleri, kadınlar günü, siyasi parti kadın kolları kadınlar için utanç tablosudur.”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 14:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?