4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kadın girişimciler sertifikalandı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu, Manisa Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi ile MTSO işbirliğiyle hazırlanan “Proje Hazırlama” eğitimine katıldılar.

İl Kadın Girişimciler Kurulu, 17-18 Ocak tarihlerinde MTSO hizmet binasında gerçekleştirilen organizasyonla Avrupa Birliği mali yardımlarından yararlanmak üzere proje hazırlama konusunda eğitim aldı.

Manisa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Projeleri Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Nedim Zurnacı, proje danışmanları Uğur Betaş ve İlçe Büyüktuncay tarafından verilen eğitimde uygulanan workshoplarla katılımcıların proje önerileri geliştirildi.

Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemen Karanfilci konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Dünya Ekonomik Forumu tarafından açıklanan Küresel Cinsiyet Uçurumu 2007 raporuna göre Türkiye, kadın erkek eşitliği açısından 128 ülke arasında 121'inci sıradadır. Her beş kadından biri okuma yazma bilmiyor. 15-19 yaş arasında okula gitmeyen, iş aramayan, ev işleri ile meşgul büyük bir kadın nüfusu bulunmaktadır. Kadınlarda istihdam oranı yüzde 23’tür. TBMM’de kadın milletvekili oranı yüzde 9’dur. Yerel yönetimlerde ise kadınların oranı yüzde 1 civarındadır. Farkındalık oluşturmak ve Lizbon hedeflerine ulaşmak için önümüzde uzun bir yol var. Yakın zamanda sizlerle de paylaşacağımız projelerimizle bu yol da yürümeye çalışacağız. Bizlere böyle bir ekip sağladığı için Sayın Valimiz Celalettin Güvenç’e, Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm imkanlarından yararlanmamızı sağladığı için de Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Koşmaz’a Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan Yasemen Karanfilci, Mücella Gürtekin, Emine Kuşoğlu, Banu Tatlıcıoğlu Sevimli, Nadifer Kayırhan, Gülşen Tuhan, Nilgün Aksoy, Naime Simsaroğlu, Pervin Kuyucu, Sevil Önal, Aynur Fulcun, Ayfer Alpaslan, Sultan Fikirli ve Ayla Yönet sertifikalarını MTSO Başkanı Bülent Koşmaz’dan aldılar.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 23:59:44
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 00:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?