4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kadın girişimcilere Garanti'den destek

TOBB öncülüğünde kurulan ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)’nun koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu 11. Aylık olağan toplantısını Manisa’da gerçekleştirdi.

Her ay bir ilçede toplantılarını gerçekleştiren Kadın Girişimciler Kurulu son toplantısını MTSO’da yaptı. Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Mücella Gültekin’in başkanlık yaptığı toplantıda, kadınların üretime katkılarını arttırmak için çeşitli projeler üzerinde çalışan ve bu projeleri hayata geçirme konusunda da büyük mesafe alan kurul yöneticileri, finansman konusunda ne gibi destek alabileceklerini görüştüler.

Garanti Bankası Manisa Şubesi KOBİ Bankacılığı Yöneticisi Simla Başaran, Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine kredileri hakkında bilgi verdi. Garanti Bankası’nın 2006 yılında kadın girişimcileri farklı bir müşteri segmenti olarak mercek altına alıp, Kadın Girişimci Destek Paketi’ni hizmete sunduğunu belirten Simla Başaran, “Bankamız, bu paket kapsamında kadın girişimcilerin işlerini büyütebilmeleri için farklı organizasyonlar düzenleyerek ihtiyaç duydukları cesaret, iletişim ağı, eğitim ve finansman desteği sağladı. Paketle, bugüne kadar belirli bir yatırım projesine sahip olan veya mevcut firmasını genişleterek yerel ve uluslararası piyasalarda rekabet etmek isteyen 4.700 kadın girişimciye, toplam 125 milyon TL tutarında finansman sağlandı. Kadın girişimcilere özel faiz oranlarıyla kredi imkaanı sunan Kadın Girişimci Destek Paketi; Kadın Girişimci Destek Kredisi, Kadın Girişimcilere Özel KOBİ Proje Kredileri, Nakit Krediler, İşyeri Kredisi, Hazır Hesap, POS, Şirket Kredi Kartı, Teminat Mektubu gibi bir çok üründen oluşuyor. Bankamız, kadın girişimcileri her zaman destek olmayı arzu ediyor. Manisalı kadın girişimcilerimizin geliştirdikleri projelerini hayata geçirmelerinde destek olmak bize mutluluk verecektir”’ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 09:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?